Buzz

Ο Τιμ Ροθ αποκαλύπτει ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παππού του

στα 10

Δεκαεφτά χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The War Zone», καταλαβαίνουμε γιατί ο Τιμ Ροθ επέλεξε τη θεματολογία της οικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης: κι ο ίδιος κι ο πατέρας του ήταν θύματα βιασμού από τον παππού του.

Ο Τιμ Ροθ αποκαλύπτει ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παππού του

Το 1999 o Tιμ Ροθ σκηνοθέτησε το «The War Zone», ένα σιωπηλό οικογενειακό δράμα (βασισμένο στο βιβλίο του Αλεξάντερ Στιούαρτ) που περιείχε μία αποτρόπαια ανατροπή: ο καλός οικογενειάρχης πατέρας που μετακομίζει την οικογένεια μακριά από το Λονδίνο, απομακρύνοντας τα έφηβα παιδιά του από τους φίλους τους, κρύβει ένα τερατώδες μυστικό. Ναι, δεν ξέρουμε τίποτα για όσα διαδραματίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του γείτονά μας. Ναι, καμιά φορά η πιο βίαιη «ζώνη πολέμου» βρίσκεται στο σπίτι.

Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, την περασμένη Κυριακή σε άρθρο της Guardian, ο Τιμ Ροθ αποκάλυψε το κίνητρο πίσω από την συγκεκριμένη επιλογή του για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο: είχε κι ο ίδιος κακοποιηθεί σεξουαλικά στα παιδικά του χρόνια από τον παππού του.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Τιμ Ροθ ζητάει από την βρετανική κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την ευθανασία!

The War Zone 607 1

the war zone 607 2

Από τα γυρίσματα του The War Zone

Η αποκάλυψη προέκυψε όσο ο Ροθ μιλούσε για την πολιτική ηθική και στάση του πατέρα του: ο δημοσιογράφος Ερνι Σμιθ ήταν Κομμουνιστής που όμως αποχώρησε από το βρετανικό κομμουνιστικό κόμμα μετά την αποκάλυψη μίας σειράς σεξουαλικών σκανδάλων στη δεκαετία του 1970.

«Ο πατέρας μου υπήρξε θύμα βιασμού, πέρασε τραγική παιδική ηλικία, και για αυτό παίρνει πολύ σοβαρά θέματα σεξουαλικής κακοποίησης».

«Ηταν μία τραυματισμένη προσωπικότητα. Τον αγαπούσα πολύ. Ηταν ο πιο αστείος άνθρωπος. Ομως έκρυβε πόνο. Και τον ξέρω αυτό τον πόνο γιατί κι εγώ κακοποιήθηκα σεξουαλικά - όχι από τον πατέρα μου, αλλά από τον βιαστή του πατέρα μου...»

Σε αυτό το σημείο ο Ροθ αποκάλυψε ότι ο παππούς του ήταν ο δράστης. «Ναι, ήταν ο πατέρας του. Ηταν ένας γαμημένος βιαστής. Αλλά τότε κανείς μας δεν ήξερε τι να κάνει. Κανείς μας δεν είχε τα λόγια. Για αυτό γύρισα το "The War Zone"...»

.

Διαβάστε περισσότερα: