Buzz

Η Τίλντα Σουίντον μιλάει για το ριμέικ του «Suspiria»

στα 10

Και φροντίζει να τονίσει ότι το νέο φιλμ του Λούκα Γκουαντανίνο δεν είναι πραγματικά ριμέικ, αλλά μια νέα εκδοχή της κλασικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο.

Η Τίλντα Σουίντον μιλάει για το ριμέικ του «Suspiria»

Οπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε περίπτωση ριμέικ μιας κλασικής ταινίας (και όχι ακριβώς αδικαιολόγητα), δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές του «Suspiria» που έχουν αντιδράσει αρνητικά στο επερχόμενο ριμέικ της ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο που ετοιμάζει ο Λούκα Γκουαντανίνο.

Σε αυτούς μοιάζει να απαντά, καθησυχάζοντάς τους, η Τίλντα Σουίντον, σε πρόσφατη συνέντευξή της στη γαλλική ιστοσελίδα AlloCiné.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γκουαντανίνο θέλει να κάνει σίκουελ του «Call Me by Your Name». Εμείς, πάλι, όχι τόσο...

Suspiria 607 Η Τζέσικα Χάρπερ σε σκηνή από το «Suspiria» του 1977

«Είναι μια άλλη εκδοχή, όχι ένα ριμέικ. Είναι σημαντικό να το πούμε, γιατί είμαστε ενθουσιώδεις θαυμαστές της ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο, και είναι αδύνατο να κάνεις ένα ριμέικ αυτού του φιλμ» περιγράφει η Σουίντον. «Δέχτηκα να παίξω, γιατί θα είναι μια εντελώς διαφορετική ταινία! Είναι εμπνευσμένη από την ίδια ιστορία, αλλά πηγαίνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Είναι θέμα διατύπωσης, φυσικά, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει πραγματικά να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα ριμέικ, γιατί η λέξη “ριμέικ” δίνει την εντύπωση ότι θέλουμε να διαγράψουμε το πρωτότυπο, και αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Μπορεί να ακουστεί ελαφρώς στομφώδες, αλλά είναι όπως όταν ο Φράνσις Μπέικον ζωγράφισε τη Σπουδή πάνω στο Πορτρέτο του Πάπα Ιννοκέντιου του 10ου από τον Βελάσκεθ. Αυτό δεν είναι ένα ριμέικ του Βελάσκεθ. Είναι η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση, γιατί είναι σαν να λες στο πρωτότυπο: “Μας ενέπνευσες με αυτές τις ιδέες, όχι επειδή απέτυχες, αλλά επειδή ήταν τόσο δυνατές που μας επιτρέπουν να τις πάρουμε και να τις δουλέψουμε με διαφορετικό τρόπο”».

Tilda Swinton Suspiria 607

Suspiria set 607

Suspiria set 607 Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα του νέου «Suspiria» (ο ηλικιωμένος κύριος στην πρώτη φωτό είναι η Τίλντα Σουίντον!)

Κι αν μη τι άλλο, το επιτελείο πίσω από τη νέα αυτή εκδοχή του «Suspiria» δεν θα μπορούσε να είναι πιο ελπιδοφόρο για να δώσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα διαφορετική ματιά πάνω στην κινηματογραφική συμφωνία φρίκης του Αρτζέντο.

Εκτός από τη Σουίντον, στο νέο «Suspiria» πρωταγωνιστούν η Ντακότα Τζόνσον, η Κλόι Γκρέις Μόρετζ, η Μία Γκοθ, αλλά και η πρωταγωνίστρια της πρωτότυπης ταινίας, Τζέσικα Χάρπερ, ενώ τη μουσική επένδυση θα υπογράφει ο Τομ Γιορκ των Radiohead, στο πρώτο του κινηματογραφικό σάουντρακ.

Το φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα κάπου μέσα στην επόμενη χρονιά.

Tilda Swinton 607 Η Τίλντα Σουίντον φωτογραφημένη από τον Νόρμαν Τζιν Ρόι

Διαβάστε ακόμη