Buzz

7 + 1 ρόλοι που αποδεικνύουν ότι η Τίλντα Σουίντον δεν είναι άνθρωπος

στα 10

Με αφορμή τη «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο, θυμόμαστε τους ρόλους όπου η Τίλντα Σουίντον ξεπέρασε τα ανθρώπινα όρια και αυτά της φαντασίας μας μαζί!

7 + 1 ρόλοι που αποδεικνύουν ότι η Τίλντα Σουίντον δεν είναι άνθρωπος
Αρχάγγελος Γαβριήλ στο «Constantine»

«Πλάσμα», «ξωτικό», «εξωγήινη», η Τίλντα Σουίντον κέρδισε τους υπερβατικούς χαρακτηρισμούς των ορκισμένων fans της, επιλέγοντας εναλλάξ σκληρά ρεαλιστικούς και συναρπαστικά εξωπραγματικούς ρόλους.

Με αφορμή τη «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο που, σε λίγες μέρες, κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και όπου η Τίλντα Σουίντον υποδύεται τη Μαντάμ Μπλανκ (ας αποφύγουμε τα spoilers για όποιον δεν έχει δει την αυθεντική «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο κι ας αρκεστούμε στο ότι η Μαντάμ Μπλανκ δεν είναι... μια τυχαία δασκάλα χορού), ανατρέχουμε σε ενθουσιασμό στις φορές όπου η ηθοποιός έφερε στο σινεμά ηρωίδες από ένα άλλο σύμπαν. Απολαύστε παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη:

1. «Friendship's Death», Πίτερ Γουόλεν, 1987. Οπου η Τίλντα Σουίντον είναι ένα εξωγήινο ρομπότ, η Friendship, σε ειρηνιστική αποστολή που, κατά λάθος, προσγειώνεται στην εμπόλεμη Παλαιστήνη.


2. «Orlando», Σάλι Πότερ, 1992. Οπου η Τίλντα Σουίντον, ενσαρκώνοντας την έμπνευση της Βιρτζίνια Γουλφ, είναι ο/η Ορλάντο που, με διαταγή της Βασίλισσας Ελισάβετ Α', ζει την παντοτινή νεότητα, σε μια διαδοχή εποχών και φύλων.


3. «Teknolust», Λιν Χέρσμαν-Λίσον, 2002. Οπου η Τίλντα Σουίντον είναι, ταυτόχρονα, τα σάιμποργκ Ρούμπι, Ολιβ, Μαρίν και η δημιουργός τους, Ροζέτα, από το DNA της οποίας κατασκευάστηκαν. Δείτε τις να χορεύουν όλες μαζί.


4. «Constantine», Φράνσις Λόρενς, 2005. Οπου η Τίλντα Σουίντον είναι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, νέτα-σκέτα.


5. «The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe», Αντριου Ανταμσον, 2005. Οπου η Τίλντα Σουίντον είναι η Λευκή Μάγισσα Τζάντις, σε μια (ακόμα και) χρωματική... ανατροπή, όπου το Λευκό είναι το Κακό και ο θάνατος είναι ο πάγος, όχι η φωτιά.


6. «Only Lovers Left Alive», Τζιμ Τζάρμους, 2013. Οπου η Τίλντα Σουίντον είναι η Εύα, το πιο ζεστό βαμπίρ στην ιστορία του σινεμά.


7. «Doctor Strange», Σκοτ Ντέρικσον, 2016. Οπου η Τίλντα Σουίντον είναι ο Αρχαίος, ο Ancient One, ο μέντορας και προκάτοχος του Δόκτορα, εδώ με την κέλτικη, γυναικεία μορφή του, για να μην μοιάζει τόσο... παράξενος!


8. «The Stars (are Out Tonight)», Φλόρια Σιγκισμόντι, 2013. Οπου η Τίλντα Σουίντον και το παντοτινό alter ego της, ο Ντέιβιντ Μπάουι, υποδύονται το παντρεμένο ζευγάρι σε μια (μουσική) ιστορία άχρονης urban οικιακής παραφροσύνης. Τιμής ένεκεν.


Διαβάστε ακόμη: