Buzz

Ναι, η Τίλντα Σουίντον ήταν υποψήφια για τον ρόλο του Pennywise στο «It»!

στα 10

Αλλά δυστυχώς δεν ήταν γραφτό να υποδυθεί τον πιο τρομακτικό κλόουν που είδαμε ποτέ.

Ναι, η Τίλντα Σουίντον ήταν υποψήφια για τον ρόλο του Pennywise στο «It»!
Η Τίλντα Σουίντον φωτογραφημένη από τον Ζαν-Μπατίστ Μοντινό

Αν οι μέχρι τώρα εικόνες και τα τρέιλερ του «It» έχουν αποδειχθεί υπέρ του δέοντως τρομακτικά, ανεβάζοντας και πάλι τους κλόουν στο top-10 πραγμάτων που δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να δούμε μπροστά μας ξαφνικά τη νύχτα, προσπαθήστε να φανταστείτε κάτι που θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο τρομακτική την επερχόμενη κινηματογραφική διασκευή στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ.

Δεν ξέρουμε για σας, αλλά η Τίλντα Σουίντον είναι για μας ένα από αυτά, κι όπως φαίνεται η πιθανότητα να είχε ερμηνεύσει η Βρετανίδα ηθοποιός τον ρόλο του Pennywise δεν ήταν απλώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Στο αρχικό στάδιο προετοιμασίας της ταινίας πολλοί την είχαν προτείνει –μεταξύ αστείου και σοβαρού– για το ρόλο που τελικά ανέλαβε ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την ταινία, όμως, αποκαλύφθηκε ότι η ηθοποιός ήταν όντως υποψήφια για τον ρόλο.

Διαβάστε ακόμη: T is for Tilda! Η Τίλντα Σουίντον κατακτά την Κορέα

Tilda Swinton circus 607 Η Σουίντον, φωτογραφημένη από τον Σάιμον Αναντ, στα παρασκήνια θεατρικής παράστασης του 1989 όπου υποδυόταν τον Μότσαρτ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου που τέθηκε μάλλον για πλάκα, η παραγωγός της ταινίας, Μπάρμπαρα Μουσιέτι (αδελφή του σκηνοθέτη του «It», Αντρές Μπουσιέτι) έδωσε την εξής απάντηση:

«Ορκίζομαι στον Θεό. Είχαμε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να γυρίσουμε την ταινία και δεν ήταν διαθέσιμη, οπότε δεν έκανε καν δοκιμαστικό. Αλλά φυσικά, την είχαμε σκεφτεί όλοι για τον ρόλο».

Και κάπως έτσι, εξαιτίας του φορτωμένου της προγράμματος, χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ηθοποιό-χαμαιλέοντα σε μια ακόμα απίθανη ερμηνεία που είμαστε σίγουροι ότι θα μας έκανε να χεστούμε πάνω μας.

Η Μουσιέτι έσπευσε να συμπληρώσει ότι όλοι τους είναι απόλυτα ενθουσιασμένοι με την επιλογή και την ερμηνεία του Μπιλ Σκάρσγκαρντ στο ρόλο, ας είμαστε όμως ειλικρινείς: τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την Τίλντα Σουίντον, μια ηθοποιό που έχει επανειλημμένα αποδείξει πως δεν υπάρχουν όρια φύλου, ηλικίας ή ακόμα και πλανήτη, που δεν μπορεί να «σπάσει» ερμηνευτικά. Οπότε δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι θα έκανε στον ρόλο ενός σατανικού κλόουν…

Οπως και να ‘χει, θα προσπαθήσουμε να καταπιούμε την απογοήτευσή μας και να δώσουμε μια ευκαιρία στον Μπιλ Σκάρσγκαρντ, όταν η ταινία κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη