Buzz

Η Τίλντα Σουίντον είναι η «Auntie Mame», η θεία που όλοι θα θέλαμε να έχουμε

στα 10

Και πώς ακόμα και τα e-mail της υπέροχης ηθοποιού αποτελούν μικρά έργα τέχνης...

Η Τίλντα Σουίντον είναι η «Auntie Mame», η θεία που όλοι θα θέλαμε να έχουμε

Παιδί της avant-garde, μούσα καλλιτεχνών και σχεδιαστών μόδας, χαμαιλέων της υποκριτικής, οσκαρική ηθοποιός και ανήσυχο πνεύμα γενικά, η Τίλντα Σουίντον είναι αναμφίβολα μια παντελώς αταξινόμητη προσωπικότητα της ποπ κουλτούρας της εποχής μας που δεν θα μπορούσε να αρκεστεί στους ρόλους που της προτείνονται... Και πώς θα μπορούσε άλλωστε.

Γι’ αυτό και μοιάζει να έχει αναλάβει προσωπικά να κάνει πραγματικότητα το επόμενο σχέδιό της. Πρόκειται για ένα ριμέικ της υποψήφιας για έξι Οσκαρ ταινίας «Auntie Mame», την οποία σκηνοθέτησε το 1958 ο Μάρτιν ΝταΚόστα με πρωταγωνίστρια την Ρόζαλιντ Ράσελ, αν και το νέο φιλμ θα βρίσκεται λογικά πιο κοντά στο κλασικό, ομώνυμο best seller μυθιστόρημα του Πάτρικ Ντένις που την ενέπνευσε, και το οποίο περιγράφει τις θεότρελες, χιουμοριστικές περιπέτειες ενός αγοριού που μετά τον θάνατο του πατέρα του πηγαίνει να ζήσει με την εκκεντρική κοσμική θεία του.

Διαβάστε ακόμη: Δεν βλέπουμε «Okja», αλλά βλέπουμε... Τίλντα

Tilda Swinton 607

Η Σουίντον θα ερμηνεύσει φυσικά τον ρόλο του τίτλου, μοιάζει ωστόσο να έχει εμπλακεί και με άλλους τρόπους στη δημιουργία του συγκεκριμένου φιλμ, καθώς εκείνη είναι που επέλεξε την Αννι Μάμολο, σεναριογράφο του «Bridesmaids» και του επερχόμενου «Bad Moms», για να διασκευάσει εκ νέου το μυθιστόρημα για τη μεγάλη οθόνη.

Οπως αποκάλυψε στο Vanity Fair η (και ηθοποιός) Μάμολο, η Σουίντον της έγραψε απρόσμενα ένα προσωπικό e-mail ζητώντας της να αναλάβει το σενάριο. Κι εκείνη δεν μπόρεσε φυσικά να αντισταθεί στη σαγήνη της Σουίντον: «Είναι σαν από έναν άλλο κόσμο. Είναι ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ... Τα e-mail της είναι σαν έργα τέχνης, αλήθεια. Θα έπρεπε να εκδοθούν. Ο τρόπος που επικοινωνεί είναι πανέμορφος και ποιητικός... Με ρώτησε, “Εχεις διαβάσει το Auntie Mame”. Είπα “Οχι, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά έχω δει την άλλη κινηματογραφική εκδοχή του από τα ’50s”. Κι εκείνη είπε “Θα του έριχνες μια ματιά; Θέλω να δω αν σε ενδιαφέρει να γράψεις μια σύγχρονη διασκευή”. Είπα ναι, γιατί λες ναι στην Τίλντα Σουίντον όταν σε ρωτάει αν θέλεις να κάνεις κάτι!»

Μολονότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, η Μάμολο θα συνεργαστεί στο σενάριο με τον Σταν Τσέρβιν, υποψήφιο για Οσκαρ για το «Moneyball», κάτι που κάνει το όλο σχέδιο ακόμα πιο ελκυστικό. Οχι πως η παρουσία της Σουίντον δεν είχε ήδη εξασφαλίσει το ενδιαφέρον μας.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας του 1958 και φανταστείτε από τώρα τη Σουίντον να παραδίδει μια απολαυστική ερμηνεία ως Auntie Mame.

Διαβάστε ακόμη

Tilda Swinton 607