Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Καταφύγιο ΙΙ» του Χρήστου Νικολέρη υπόσχεται να μας κάνει να ανατριχιάσουμε

στα 10

Μία μικρή «παραγωγή αστραπή», ένα θρίλερ που έγινε με έμπνευση και πειραματική διάθεση είναι η ταινία του Χρήστου Νικολέρη, που κάνει την πρεμιέρα της στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

To «Καταφύγιο ΙΙ» του Χρήστου Νικολέρη υπόσχεται να μας κάνει να ανατριχιάσουμε

«Το Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου» είναι μια ταινία πείραμα, που κάναμε με τον Χρήστο Γούσιο (ήχος, μουσική) και τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη (σενάριο)...»

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Καταφύγιο. Μέσα στο δάσος, κλειστό εδώ και χρόνια. Οι ντόπιοι λένε ότι κάτι σκοτεινό υπάρχει εκεί. Λένε ιστορίες. Για μια περίεργη παρουσία. Για περίεργους θανάτους. Λένε ακόμα και για μια ταινία που ξεκίνησε να γυρίζεται εκεί και δεν τελείωσε ποτέ εξαιτίας ενός ατυχήματος. Δεν πλησιάζουν. Αυτός είναι ο λόγος που μια συμμορία ληστών τράπεζας χρησιμοποιεί το καταφύγιο για να κρύβει εκεί τη λεία της. Έχουν ακούσει κι αυτοί τις ιστορίες. Για την παρουσία. Που κοιμάται μέσα στα δέντρα. Και ότι το αίμα την ξυπνάει. Το αίμα την κάνει να θυμάται τα σκοτωμένα παιδιά της. Να θυμώνει. Οι ληστές λένε ότι αυτά είναι ιστορίες για να φοβούνται τα μικρά παιδιά. Αντίθετα, μια παρέα νέων που καταλήγει στο καταφύγιο, όταν ο ένας από αυτούς τραυματίζεται, δεν ξέρει καμία ιστορία. Η ομάδα διάσωσης τους έχει πει να περιμένουν στον χώρο του καταφυγίου για να τους παραλάβει το επόμενο πρωί. Μόνο η Κατερίνα, η μία από τις δύο κοπέλες της παρέας, αισθάνεται ότι κάτι πάει λάθος. Κάτι που σαν σκιά κυκλοφορεί στο δάσος. Γύρω από το Καταφύγιο...

Καταφύγιο ΙΙ 607 1

Καταφύγιο ΙΙ 607 4

«Δοκιμάσαμε να κάνουμε μια παραγωγή "αστραπή", no budget, τελείως ανεξάρτητη, όπου θα έχουμε εμείς τον αποκλειστικό έλεγχο και όπου οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται απο κοινού.Προτείναμε λοιπόν σε όλους με τους οποίους θέλαμε να συνεργαστούμε (φίλους, γνωστούς και άγνωστους) ένα μοντέλο συμπαραγωγής, όπου ο καθένας θα είχε ένα ποσοστό επι των μελλοντικών κερδών, ανάλογο με την εργασία που κάνει. Στην ομάδα μπήκε και η Pnevma Productions που ανέλαβε την εκτέλεση της παραγωγής. Ετσι γράφτηκε το σενάριο σε 1 μήνα περίπου, έγινε η προετοιμασία σε 1 μήνα επίσης και κατευθείαν τα γυρίσματα που κράτησαν 14 μέρες...»

Καταφύγιο ΙΙ 607 2

Τhrill - κάτι παραπάνω από thriller «Απο την αρχή η πρόθεσή μας ήταν να κάνουμε μια "εμπορική" ταινία, μια ταινία που μπορεί να απολαύσει ο κόσμος, να προσφέρει συγκίνηση, ανατριχίλα (thrill). Και βέβαια για εμάς σαν δημιουργούς, το "thrill" έρχεται και στην διάρκεια της κατασκευής της ταινίας, της περιπέτειας στο βουνό, της συνεργασίας και της συμβίωσης με μια καινούρια "οικογένεια" για όσο καιρό κρατά η προετοιμασία και τα γυρίσματα....»

«Για μας λοιπόν, το πείραμα έχει πετύχει στο μεγαλύτερό του μέρος, μένει μόνο η ταινία να βρεί τον δρόμο της στις αίθουσες...»

Καταφύγιο ΙΙ 607 3

Το Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολέρης | Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης | Παραγωγή: Χρήστος Νικολέρης, Χρήστος Γούσιος, Παναγιώτης Ιωσηφέλης, Ελένη Πνευματικού | Πρωταγωνιστούν: Κίκα Ζαχαριάδου, Βίκυ Μαϊντανόγλου, Γιώργος Σπάνιας, Αρης Αντωνόπουλος, Νικόλας Παπαγιάννης, Δανάη Σκιαδή, Αλέξανδρος Κωχ, Αλέξανδρος Τσώνος, Γιάννης Μαστρογεωργίου | Μουσική: Χρήστος Γούσιος, Τεο Παπαδημητρίου | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής | Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης, Χρήστος Νικολέρης

Το «Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου» του Χρήστου Νικολέρη θα προβληθεί το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, στις 20.00 και τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου στις 12.30 - και οι δύο προβολές στην αίθουσα Τζον Κασαβέτης