Buzz

Τι θα γινόταν αν ο Τομ Τζόουνς είχε πάρει το ρόλο του Τζέιμς Μποντ;

στα 10

Η απάντηση είναι εύκολη: η ιστορία του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα της ιστορίας του σινεμά θα ήταν σίγουρα λίγο πιο funky...

Τι θα γινόταν αν ο Τομ Τζόουνς είχε πάρει το ρόλο του Τζέιμς Μποντ;

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Τομ Τζόουνς δήλωσε πως «Για το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι ότι θα ήθελα να δοκιμαστώ στην υποκριτική όταν ήμουν νεότερος. Το όνομα μου έπαιξε σοβαρά για το ρόλο του πρώτου Τζέιμς Μποντ, αλλά ο παραγωγός τότε θεώρησε πως ήμουν ήδη πολύ γνωστός για να γίνω πιστευτός.»

Τον ρόλο τελικά πήρε ο Σον Κόνερι και ο Τόμ Τζόουνς θα επέστρεφε για λίγο στον Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας το τραγούδι για το «Thunderball» του 1965, ενώ ο έπαιξε στο σινεμά - τον εαυτό του! - στο «Mars Attacks!» του Τιμ Μπάρτον το 1996.

O Τζόουνς, όμως, δεν ήταν ο μόνος που οι παραγωγοί του πρώτου Τζέιμς Μποντ («Dr. No» / 1962) είχαν στη λίστα τους για να υποδυθεί τον 007. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που απορρίφθηκαν για χάρη της σκοτσέζικης γοητείας του Σον Κόνερι ήταν ο Πάτρικ ΜακΓκούχαν, ο Ρίτσαρντ Τζόνσον, ο Τζέιμς Μέισον, ο Ρεξ Χάρισον, ο Ντέιβιντ Νίβεν, ο Τρέβορ Χάουαρντ και ο Κάρι Γκραντ.

Δείτε παρακάτω τους τίτλους αρχής του «Thunderball» με το ομότιτλο τραγούδι του Τομ Τζόουνς και διαβάστε τα πάντα για τα 50 χρόνια που κλείνει φέτος ο κινηματογραφικός Τζέιμς Μποντ!