Buzz

Τι σχέση έχουν τα Zara με τον Μιχάλη Κακογιάννη;

στα 10

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που ενδιαφέρουν μόνο φανατικούς παίχτες του Trivial Pursuit, αλλά που αποκτούν κινηματογραφικό ενδιαφέρον από το τίποτα. Μάθετε λοιπόν πώς τα επιτυχημένα Zara εμπνεύστηκαν το όνομά τους από το «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη!

Τι σχέση έχουν τα Zara με τον Μιχάλη Κακογιάννη;

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της αλυσίδας καταστημάτων Zara, Χεσούς Ετσεβάρια, ο ιδιοκτήτης της, Αμάνσιο Ορτέγκα εμπνεύστηκε το όνομα του πρώτου καταστήματος σε κεντρικό δρόμο της Γκαλίθια στην Ισπανία, μετά από μια προβολή του «Ζorba The Greek» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1975.

«Δεν νομίζω ότι σκέφτονταν να γράψουν ιστορία, απλά θεώρησαν ότι ήταν ένα ωραίο όνομα. Αλλά δυστυχώς υπήρχε ένα μπαρ με το ίδιο όνομα δύο τετράγωνα πιο κάτω και ο ιδιοκτήτης του μπαρ θεώρησε πως ο κόσμος θα μπερδευόταν αν ένα κατάστημα ρούχων και ένα μπαρ θα είχαν το ίδιο όνομα: Zorba.»

Σύμφωνα με τον Ετσεβάρια, ο Ορτέγκα είχε ήδη παραγγείλει την επιγραφή του καταστήματος και έτσι προσπάθησαν τελευταία στιγμή να δουν τι θα μπορούσαν να βγάλουν από τα γράμματα που είχαν ήδη στα χέρια τους. Και έτσι γεννήθηκε το Zara.

Αν στο μέλλον συναντήσετε στο Trivial Pursuit ανάλογη ερώτηση, τώρα ξέρετε την απάντηση...