Buzz

Τι κοινό έχουν ο Ρωμαίος, η Ιουλιέτα και το «Downton Abbey»;

στα 10

Ηρθε η ώρα για τη μεγαλύτερη ερωτική ιστορία όλων των εποχών, σε βερσιόν young adult!

Τι κοινό έχουν ο Ρωμαίος, η Ιουλιέτα και το «Downton Abbey»;

Για τους παλαιότερους υπάρχει πάντα ο Φράνκο Τζεφιρέλι. Οι μεταγενέστεροι ορκίζονται στην εκδοχή του Μπαζ Λούρμαν, με Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Κλερ Ντέινς. Οι τωρινοί 20χρονοι, ωστόσο, χρειάζονται το δικό τους «Ρωμαίο και Ιουλιέτα», που έρχεται με τη μορφή της Χέιλι Στάινφελντ (η Μάτι του «True Grit» είναι πια 17 χρόνων) και του Ντάγκλας Μπουθ. Τη διασκευή από το θεατρικό έργο του Γουίλιαμ Σέξπιρ ανέλαβε αυτή τη φορά ο Τζούλιαν Φέλοουζ, ο οποίος παρά τα 40 χρόνια καριέρας του, έχει φτάσει αυτήν την περίοδο στα ύψη της δικής του δημοτικότητας, χάρη στην υπογραφή του στον τηλεοπτικό θρίαμβο «Downton Abbey».

Την ταινία σκηνοθετεί ο Κάρλο Κάρλεϊ και δίπλα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι εμφανίζονται ο Εντ Γουέστγουικ (ο Τσακ Μπας του «Gossip Girl») ως Τυβάλτος, ο Ντέιμιαν Λούις ο Καπουλέτος πατέρας, ο Στέλαν Σκάρσγκααρντ ως Πρίγκιπας της Βερόνας κι ο Πολ Τζιαμάτι στο ρόλο του ιερέα Λαυρέντιου.

Στα δικά μας μάτια, η όλη παραγωγή, που μένει πιστή στη γλώσσα του Σέξπιρ και προσθέτει στους πρωταγωνιστές της διασκεδαστικές κομμώσεις , μοιάζει περισσότερο με παρωδία, παρά με νέα κι ενδιαφέρουσα επεξεργασία του πρωτότυπου. Αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε; Για μας η ιστορία τελειώνει με τον Μπαζ Λούρμαν.