Buzz

«Thunder Road»: Αυτή είναι η ταινία που θριάμβευσε στο SXSW -και η μικρού μήκους που την ενέπνευσε

στα 10

Το φεστιβάλ του Οστιν ανέδειξε τους νικητές του δίνοντας το πρώτο βραβείο στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζιμ Κάμινγκς.

«Thunder Road»: Αυτή είναι η ταινία που θριάμβευσε στο SXSW -και η μικρού μήκους που την ενέπνευσε

Το «Thunder Road» είναι η ιστορία ενός νεαρού άντρα λίγο μετά τα τριάντα, με ένα παλιομοδίτικο μουστάκι που προσπαθεί να βρει την άκρη σε μια ζωή που δεν μοιάζει να πηγαίνει πολύ καλά. Χωρισμένος προσπαθεί να μεγαλώσει την κόρη του που βλέπει τρεις φορές την εβδομάδα, σωστά. Αστυνομικός, αλλά όχι ακριβώς ώριμος για να κάνει αυτή τη δουλειά. Θεωρητικά ευτυχισμένος μα με έναν θυμό να υπογραμμίζει την καθημερινότητα του.

Το φιλμ του Κάμινγκς το οποίο έγραψε, σκηνοθέτησε και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος, χτίζεται πάνω σε μια σειρά βινιέτες και μικρές φέτες της καθημερινότητάς του και ξεκινά με μια δεκάλεπτη σκηνή στην κηδεία της μητέρας του, στην οποία δοκιμάζει να μιλήσει για εκείνη και να τραγουδήσει (αποτυχημένα) το αγαπημένο της τραγούδι –που όπως μπορείτε να φανταστείτε από τον τίτλο, δεν είναι άλλο από το «Thunder Road» του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Δείτε ακόμη: Η FKA twigs χορεύει για τον Σπάικ Τζόουνς (και την Apple)

thunder road sxsw 607

Κι αυτή ακριβώς ήταν η ομότιτλη μικρού του μήκους ταινία που ξεχώρισε το 2016 στο φεστιβάλ του Sundance και που αποτέλεσε την βάση για την μεγάλου μήκους του. Δείτε την ολόκληρη στο βίντεο πιο κάτω, μαζί με ένα teaser τρέιλερ από την βραβευμένη στο SXSW ταινία του.



Δείτε ακόμη: