Buzz

Οι «Τρεις Πινακίδες» έκαναν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο και την Φλόριντα

στα 10

Η ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ακτιβιστικών οργανώσεων που ζητούν απαντήσεις για τις τραγωδίες στο Πύργο Γκρένφελ και αυτής στο Λύκειο της Φλόριντα την περασμένη Τετάρτη.

Οι «Τρεις Πινακίδες» έκαναν την εμφάνισή τους στο Λονδίνο και την Φλόριντα

Η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα «Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι», και κυρίως το πνεύμα της πρωταγωνίστριάς του, Μίλντρεντ Χέις την οποία ερμηνεύει η υπέροχη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ενέπνευσαν μια σειρά από ακτιβιστικές δράσεις, και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Διαβάστε ακόμα: Τρεις πινακίδες έξω από τη Σίλβα, στη Βόρεια Καρολίνα! Ή πως το πραγματικό «Εμπινγκ» έγινε τουριστικός προορισμός

Μια τριάδα από πινακίδες, με τον χαρακτηριστικό κόκκινο φόντο και μαύρα γράμματα από την ταινία, εμφανίστηκαν στις γύρω περιοχές του Λονδίνου, ζητώντας απαντήσεις για τις 71 ζωές που χάθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη στις φλόγες του Πύργου Γκρένφελ. Οι πινακίδες αυτές δημιουργήθηκαν από την ακτιβιστική οργάνωση Justice 4 Grenfell και έγραφαν «71 ΝΕΚΡΟΙ» «ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ;» «ΠΩΣ ΚΙ ΕΤΣΙ;»

Αλλη μια παρόμοια τριάδα από πινακίδες έκαναν την εμφάνισή τους και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ λίγες ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία σε Λύκειο της Φλόριντα, όπου ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ σκότωσε 17 ανθρώπους την περασμένη Τετάρτη. Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από το Avaaz και οι τρεις πινακίδες, οι οποίες κατηγορούσαν τον Γερουσιαστή Μαρκ Ρούμπιο για την αδράνειά του κατά της βίας των όπλων, έγραφαν «ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» «ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ;» «ΠΩΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΑΡΚ ΡΟΥΜΠΙΟ;»

H ταινία του ΜακΝτόνα έχει προταθεί για 7 Οσκαρ, ανάμεσά τους και για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσίας, πρώτου γυναικείου ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου.

Διαβάστε ακόμα: