Buzz

Το ριμέικ του «Θησαυρού του Μακαρίτη» είναι εδώ. Χωρίς... τον μακαρίτη!

στα 10

Ο Στράτος Μαρκίδης συνεχίζει τα «δεν τα ζήτησε κανείς» ριμέικ του ασπρόμαυρου ελληνικού σινεμά, αυτή τη φορά φέρνοντας στο παρόν τον «Θησαυρό του Μακαρίτη» του Νίκου Τσιφόρου.

Το ριμέικ του «Θησαυρού του Μακαρίτη» είναι εδώ. Χωρίς... τον μακαρίτη!

Μετά τους «Γαμπρούς της Ευτυχίας» και το «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» - πρώτες απόπειρες του Στράτου Μαρκίδη (της φήμης του «I Love Καρδίτσα» και «Λάρισα Εμπιστευτικό») για ριμέικ κλασικών κωμωδιών του ελληνικού σινεμά, έρχεται τώρα ο «Θησαυρός» (χωρίς τον Μακαρίτη στον τίτλο του) για να δοκιμάσει και αυτός τις αντοχές του στις ελληνικές αίθουσες.

Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η - προσφάτως - χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Ετσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ανάμεσά τους, ο Νεόκοπος Χαιρετάκης, επί σαρανταετία ερωτευμένος με την Θεώνη, που λόγω μιας παλιάς βεντέτας δεν μπορεί να τον εξωτερικεύσει, και ο Στέλιος Προυσαλάκης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και ιδιαίτερα ζηλιάρης, με την Ιταλίδα γυναίκα του. Ολη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Μητσάκου Παρασχάκη, τοκογλύφου και μαφιόζου, που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του πεντάστερο resort. Υπολογίζει όμως χωρίς την ξενοδόχο.

Ο Θησαυρός 607

Ο Θησαυρός 607

Στην ταινία που έχει ήδη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες την 7η Δεκεμβρίου (σε διανομή της Tanweer), πρωταγωνιστούν στον ρόλο της Θεώνης Κανελοπιπεράκη η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, στον ρόλο του Νεόκοπου Χαιρετάκη ο Παύλος Χαϊκάλης και στον ρόλο του Στέλιου Προυσαλάκη ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Μαζί τους ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, στο ρόλο του Ηρακλή Τσισκάκη, η Φαίη Ξυλά ως η Λουκία Κανελοπιπεράκη, ο Λευτέρης Ελευθερίου ως ο Βάσος Χαιρετάκης, η Μάγδα Πένσου ως η Λεώνη Περή, η Δωροθέα Μερκούρη ως η Τίνα Προβολάκη, ο Γιώργος Γιαννόπουλος ως ο Μητσάκος Παρασχάκης, ο Μιχάλης Μαρίνος ως ο Ερμής Δερμιτζάκης, ο Δημήτρης Τζουμάκης ως ο Θανάσης Χατζιδάκης, η Σοφία Μουτίδου ως η Χαριτίνη Χαιρετάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ως ο Μανώλης Παρασχάκης, η Κατερίνα Στικούδη ως η Σάρον (Χάιδω) Μανωλάκου και ο Σπύρος Φωκάς στο ρόλο του μακαρίτη Χαράλαμπου.

Το σενάριο υπογράφουν ο Στράτος Μαρκίδης και ο Δημήτρης Αποστόλου - ο δεύτερος από το τηλεοπτικό δίδυμο των Ρήγα - Αποστόλου («Δύο Ξένοι», «Ντόλτσε Βίτα» κ.ά.), την ομάδα παραγωγής πλαισιώνουν ο Βασίλης Καπούλας στην διεύθυνση φωτογραφίας, ο Κοσμάς Φιλιούσης στο μοντάζ, η Λαμπρινή Καρδάρα στα σκηνικά, ο Κλέων Φυσέκης στα κοστούμια, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στη μουσική.

Η παραγωγή της ταινίας είναι της MS Media Productions και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, την Κρήτη και την Κύπρο.

Ο Θησαυρός 607

Ο Θησαυρός 607

Διαβάστε και δείτε ακόμη