Industry

Εναρξη καταθέσεων για το πρόγραμμα «Thessaloniki Goes to Cannes» του 2019

στα 10

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αναζητά ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τη Νοτιανατολική Ευρώπη που βρίσκονται στο στάδιο του post-production για τη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes» που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά.

Flix Team
Εναρξη καταθέσεων για το πρόγραμμα «Thessaloniki Goes to Cannes» του 2019

Η συμμετοχή της Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Πέντε ταινίες μεγάλου μήκους σε εξέλιξη (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ) παρουσιάζονται στους sales agents, τους διανομείς και τους προγραμματιστές που θα παραβρεθούν στο φετινό Marché du Film των Καννών. Οι πέντε επιλεγμένοι παραγωγοί θα έχουν δωρεάν διαπίστευση για το Marché du Film και αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Νίκαια, που προσφέρει η Aegean Airlines, χορηγός αερομεταφορών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα προηγούμενα «Thessaloniki Goes to Cannes»

Η προθεσμία υποβολής των πρότζεκτ είναι η Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019.

Για να στείλετε τις προτάσεις σας και για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στο agora@filmfestival.gr

Το φετινό «Thessaloniki Goes to Cannes» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 κατά τη διάρκεια του Marché du Film του 72ου Φεστιβάλ των Καννών (14-25 Μαΐου 2019).

Thessaloniki Goes to Cannes