Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2016: «Κυλά στο Αίμα», μια ταινία που θέλεις να την πάρεις αγκαλιά

στα 10

Ο Δανός σεναριογράφος του «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», σκηνοθετεί μια ταινία φτιαγμένη για όποιον διασχίζει τώρα τα είκοσι.

Θεσσαλονίκη 2016: «Κυλά στο Αίμα», μια ταινία που θέλεις να την πάρεις αγκαλιά

Υπάρχουν οι ταινίες που προκαλούν ανατριχίλες με την πρωτοτυπία τους. Υπάρχουν κι οι άλλες, οι σεναριακά τετριμμένες, που σε καλούν να ταυτιστείς, γιατί γνωρίζουν τη δική σου γλώσσα, τις δικές σου συγκρούσεις, το δικό σου συναισθηματικό αδιέξοδο. Τέτοια είναι και το «Κυλά στο Αίμα», σκηνοθετημένη από τον Δανό Ράσμους Χέιστερμπεργκ, διακεκριμμένο σεναριογράφο ταινιών σαν το «King’s Game» και το πρωτότυπο «Κορίτσι με το Τατουάζ» και βραβευμένο με την Αργυρή Αρκτο καλύτερου σεναρίου για το «Μια Βασιλική Σχέση» στο φεστιβάλ Βερολίνου του 2012.

Το Flix θα σας μεταφέρει καθημερινά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες - ως τη λήξη του, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε συγκεντρωμένα όλα τα θέματα του Flix για το Φεστιβάλ

in the blood 607

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο Σίμον, με το απαλά ζωγραφισμένο πρόσωπο του Κρίστοφερ Μπεκ, φοιτητής στην ιατρική. Ο Σίμον περνάει καλά: είναι καλοκαίρι, έχει μπροστά του τρεις ζεστούς μήνες, να τους περάσει με τους τρεις συγκατοίκους του. Κάθε νύχτα βγαίνουν, πίνουν, κάνουν ντραγκς, χορεύουν, βρίσκουν υπέροχες, αιθέριες κοπέλες, κάνουν τρέλες, ζουν. Κάθε μέρα θεραπεύουν το hangover τους, παρακολουθούν τα μαθήματα στη σχολή, προετοιμάζονται για τις εξετάσεις και για το εξάμηνο περιπετειώδες ταξίδι που θα κάνουν στη Βολιβία.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη 2016: «Oταν Ξέσπασε η Βία» - Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους στα Aγρια Βαλκάνια

in the blood 607

Μόνο που αυτό το καλοκαίρι δε θα βγει όπως το έχει φανταστεί ο Σίμον, γιατί πότε τα καλοκαίρια είναι όπως τα έχει φανταστεί κανείς; Ο σφιχτός κλοιός που νιώθει γύρω του να τον προστατεύει, χαλαρώνει και σπάει. Ο κολλητός του χωρίζει και απομακρύνεται. Η παρέα του κάνει πράγματα χωρίς να τον συμπεριλαμβάνει. Η κοπέλα που του αρέσει δεν μπορεί να του αφοσιωθεί. Η Κοπεγχάγη του μοιάζει πολύ βαρετή. Το ποδήλατό του κινείται πολύ αργά. Κι ο Σίμον μένει μόνος. Και το hangover του γίνεται διαρκές.

Διαβάστε ακόμη: To ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη για τον ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένο από θλίψη, αγάπη και αφοσίωση

in the blood 607

Ο Χέιστερμπεργκ φωτίζει την ταινία του με τα ζεστά χρώματα του καλοκαιριού, λίγο αχνά, όπως όταν κατεβαίνει ο ήλιος, σα μια φλογίτσα να καίει μέσα τους. Την ίδια ζεστασιά προκαλεί ο Σίμον κι η παρέα του, τα παραστρατημένα όνειρά τους, η ζωή που λίγο τους προσπερνά. Γιατί είναι, όλοι, τους, ακριβώς σαν εσένα αν είσαι στα 20+, λίγο πιο όμορφοι, λίγο πιο κουλ, λίγο πιο τυχεροί. Από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, το «In the Blood» μιλά τη γλώσσα όλων εκείνων που ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι η ενηλικίωση δεν έχει fun, ότι η ανεμελιά κάποια στιγμή θα βγει από τους πόρους του δέρματος σαν το αλκοόλ της προηγούμενης νύχτας.

in the blood 607

Το «In the Blood» δε μιλά για κάτι πρωτόγνωρο, αντίθετα, μιλά γι' αυτό που όλοι έχουν νιώσει. Το κάνει πηγαία κι αληθινά, με μια μαγική ατμόσφαιρα ερωτισμού, μελαγχολίας και αχαλιναγώγητης χαράς. Αν είσαι στο αυστηρό ηλικιακό target group του, θα νιώσεις ότι πρωταγωνιστείς στην οθόνη. Αν όχι, θα θελήσεις να την πάρεις αγκαλιά, να της πεις ότι όλα θα πάνε καλά και να την ευχαριστήσεις για τη βόλτα.

Το Flix θα σας μεταφέρει καθημερινά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες - ως τη λήξη του, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε συγκεντρωμένα όλα τα θέματα του Flix για το Φεστιβάλ

Περισσότερο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:

Η Fischer γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απονέμοντας και φέτος τα πιο σημαντικά βραβεία, τα Βραβεία Κοινού Fischer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

fischer tiff 57 607