Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα πρόσωπα του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix #2

στα 10

Ο Γιάννης Κορρές αποκαλύπτει αν «Οντως Φιλιούνται;», οι δημιουργοί του «Στην Ηλικία μου Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω» μπαίνουν στο χαμάμ της Θεσσαλονίκης κι η Μαρίνα Δανέζη μάς τραγουδά συνθήματα του ΠΑΟΚ. Η κάμερα του Flix βολτάρει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Τα πρόσωπα του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix #2

Οι ταινίες τρέχουν στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά έξω από τις αίθουσες, η κάμερα του Flix σταματά στα πρόσωπα που υπογράφουν τις ταινίες.

Δείτε εδώ τους επικεφαλής του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, Ορέστη Ανδρεαδάκη, Γιώργο Κρασσακόπουλο, Δημήτρη Κερκινό και Γιάννα Σαρρή, στην κάμερα του Flix

Σήμερα, βλέπουμε τον Γιάννη Κορρέ, τον σκηνοθέτη του «Οντως Φιλιούνται;», να μας μιλά για τις 9 ζωές του ελληνικού σινεμά. Το «Οντως Φιλιούνται;» προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, στις 20.00, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Δείτε ακόμη: «Ετσι καυλώνει ο κόσμος;» Είναι το «Οντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ η ταινία μιας γενιάς;

Από τη μεγάλη, γυναικεία ομάδα του «Στην Ηλικία μου Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω», μιλήσαμε με την παραγωγό Μισέλ Ρέι-Γαβράς, τη σκηνοθέτη Ραϊανά και την ηθοποιό Ναντιά Κασί, για ό,τι είναι μαύρο στον κόσμο, από τη μπούρκα ως τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και για το πώς το μαύρο μπορεί να χρωματιστεί με το λευκό της ελευθερίας. Η ταινία, γαλλοελληνική συμπαραγωγή που γυρίστηκε στο Μπέη Χαμάμ της Θεσσαλονίκης, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα την Κυριακή και προβάλλεται σε επανάληψη τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, στις 15.30, στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη 2016: Για όλες τις γυναίκες που, στην ηλικία τους, ακόμα κρύβονται για να καπνίσουν...

Συναντήσαμε τη Μαρίνα Δανέζη, παραγωγό του «90 Χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το Μέλλον» μετά την πανηγυρική πρεμιέρα της ταινίας στο Ολύμπιον. Μας εξήγησε γιατί ο Νίκος Τριανταφυλλίδης είχε μεγάλη αγάπη για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ομάδα της και μας τραγούδησε κι ένα σύνθημα. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε επανάληψη την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, στις 22.30, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Πρόσωπα γεμάτα ορμή κι ενδιαφέρον, που έκαναν τη μέρα μας ομορφότερη. Πατήστε το play...

Το Flix θα σας μεταφέρει καθημερινά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες - ως τη λήξη του, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε συγκεντρωμένα όλα τα θέματα του Flix για το Φεστιβάλ


Περισσότερο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:

Η Fischer γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απονέμοντας και φέτος τα πιο σημαντικά βραβεία, τα Βραβεία Κοινού Fischer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

fischer tiff 57 607