Buzz

Το καλοκαίρι έρχεται όταν ανοίγουν τα πρώτα θερινά

στα 10

Με την καλοκαιρία να δίνει το σήμα, τα πρώτα θερινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα αρχίζουν να ανοίγουν...

Flix Team
Το καλοκαίρι έρχεται όταν ανοίγουν τα πρώτα θερινά
To Cine Paris στην Πλάκα

Μια από τις αειθαλείς ατραξιόν του ελληνικού καλοκαιριού, τα θερινά σινεμά παραμένουν μια συνήθεια που δεν δείχνει να παλιώνει. Αντίθετα, με το βλέμμα στραμμένο στην τουριστική άνοδο που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, τα (περισσότερα τουλάχιστον) θερινά μπήκαν στην τροχιά του εκσυγχρονισμού, κερδίζοντας περισσότερα από ένα στοιχήματα που κάποτε τα ήθελαν να χάνουν την αίγλη και την ιστορική τους αξία.

Ετσι, κάθε τέτοιο καιρό, οι πρώτες πρεμιέρες των θερινών σε όλη τη χώρα μαρτυρούν και την επίσημη αρχή του (κινηματογραφικού) καλοκαιριού που ακόμη κι όταν δοκιμάζεται από τον άστατο καιρό, μοιάζει να βρίσκεται ήδη εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Ολη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά: Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει για 9η χρονιά

Cine Thision

Στο κέντρο της Αθήνας ανοίγουν από την εβδομάδα που ξεκινάει στις 9 Μαΐου το θρυλικό Σινέ Θησείον στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Cine Paris με θέα την Ακρόπολη στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα και ο Ζέφυρος στα Πετράλωνα με ρεπερτόριο επανεκδόσεων.

Σε θερινό mood μπαίνει και το Τριανόν με την οροφή που ανοιγοκλείνει και έτσι γίνεται όλων των καιρικών διαθέσεων.

Σινέ Σελήνη Σινέ Σελήνη

Ανοίγουν επίσης στην Αθήνα το Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό, το Cine Αλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Σινέ Γέρακας και το Σινε Παλλήνη, αλλά και το Σίσσυ στη Νέα Μάκρη, το Cine Ωρωπός και το Σινε Σελήνη στη Σαλαμίνα.

Ναταλι

Στη Θεσσαλονίκη άνοιξε ήδη το Νάταλι με αφιέρωμα στα 50 του χρόνια και προβολές ταινιών που είχαν επιτυχία μέσα στα χρόνια, το - με καθιερωμένη δωρεάν προβολή το Σινέ Αλεξ, ενώ από την Πέμπτη 9 Μαΐου ξεκινάει προβολές και το Σινέ Ελληνίς στη Λεωφόρο Στρατού.

Στη Βέροια, ανοίγει την Κυριακή 12 Μαΐου το Σταρ.

Αλεξ