Buzz

To μικρότερο σινεμά της Αθήνας βρίσκεται στη Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου

στα 10

Εχει μόνο δέκα θέσεις και όμως συγκεντρώνει τα πιο ανήσυχα βλέμματα με κατεύθυνση στο σινεμά του κόσμου.

To μικρότερο σινεμά της Αθήνας βρίσκεται στη Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου

Η Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου, ιδιοκτησίας του Μάριου Σέργιου Ηλιάκη, ξεκίνησε τη λειτουργία τις στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 με την έκθεση του ίδιου για το thewarmproject.com, αποκαλύπτοντας, εκτός από έναν ολόκληρο ανήσυχο κόσμο τέχνης και τεχνολογίας και το μικρότερο σινεμά της πόλης.

Με μόλις δέκα θέσεις, το σινεμά της Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου προβάλλει από την έναρξη της λειτουργίας του την ταινία της Αλι Αλβαρέζ «Ο Θάνατος είναι Ζωή» (Muerte Es Vida) που είχε προβληθεί το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Σε διανομή και υποτιτλισμό της ίδιας της Γκαλερί, η ταινία προβάλλεται καθημερινά από τις 8 Δεκεμβρίου και για την παρακολούθησή της απαιτείται η κράτηση θέσης.

Γκαλερί Θεμιστοκλής

Γκαλερί Θεμιστοκλής

Γκαλερί Θεμιστοκλής

Γκαλερί Θεμιστοκλής

Γκαλερί Θεμιστοκλής

Γκαλερί Θεμιστοκλής

Το ντοκιμαντέρ της Αλι Αλβαρέζ «Ο Θάνατος είναι Ζωή», είναι μια ταινία για τη σχέση ανάμεσα στο θάνατο και τη φύση. Ο βασικός χαρακτήρας του έργου, ο Μεξικανός Σαμπίνο, πιστεύει οτι οι πεταλούδες μονάρχης που επιστρέφουν κάθε χρόνο είναι οι ψυχές των νεκρών συγγενών που επιστρέφουν για να τους επισκεφτούν την ημέρα των νεκρών, μετά απο ένα επικό ταξίδι από τον Καναδά και τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείς. Στο έργο συναντάμε ιστορίες ελπίδας απο τον Καναδά μέχρι το Μεξικό. Από το Οχάιο που στην κηδεία ενος παιδιού φέγγει μια αχτίδα ελπίδας με μια εκκολαπτόμενη χρυσαλίδα, στον αστυνομικό Αμαντέο Πούλι που συνάντησε εκατοντάδες πεταλούδες μονάρχης στο σημείο μηδέν των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, μέχρι τον Κλάιβ στην Αγγλία που είδε μια πεταλούδα μονάρχη να πετάει τη στιγμή που ο φίλος του σκοτώθηκε σε τροχαίο. Η πεταλούδα μονάρχης είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στους χαρακτήρες του έργου. Το έργο είναι μια ματιά στο αυθεντικό Μεξικό και στην αφοσίωση της πεταλούδας αλλά και του ανθρώπου να συνεχίσουν στη ζωή.

Vida es Muerta

Vida es Muerta

Vida es Muerta

Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαΐωάννου / Διεύθυνση: Χαρβούρη 4, Μετς Αθήνα 11636 / Τηλ: 210-9200250 / Σελίδα: www.themistoklispapaioannou.gr / Προβολές: Τρίτη με Παρασκευή : 17:00, 19:00, 21:00 και 23:00, Σάββατο και Κυριακή: 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00 και 23:00, γενική είσοδος €5 μόνο με κράτηση θέσης στο ταμείο της γκαλερί ή τηλεφωνικώς.