Buzz

«The Wes Anderson Collection»: ένα λεύκωμα βγαλμένο από το μοναδικό σύμπαν του σκηνοθέτη

στα 10

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το αφιερωματικό λεύκωμα στον Γουές Αντερσον - ένα βιβλίο γεμάτο φετιχιστικές λεπτομέρειες από τα γυρίσματα, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, illustrations των φανς, και, φυσικά, μία μεγάλη συνέντευξη του σκηνοθέτη.

«The Wes Anderson Collection»: ένα λεύκωμα βγαλμένο από το μοναδικό σύμπαν του σκηνοθέτη

Προτού κλείσουμε δωμάτιο στο «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον, ας ξεφυλλίσουμε ένα βιβλίο που αφορά κάθε καθαρόαιμο φαν του. Το «The Wes Anderson Collection» είναι ένα λεύκωμα που περιέχει όσα υπόσχεται ο τίτλος: μία συλλογή από backstage φωτογραφικό υλικό, σκίτσα και σημειώσεις του σκηνοθέτη, περιήγηση στο σχεδιασμό της σκηνογραφίας του κόσμου του, καρέ-καρέ ξενάγηση στη σύνθεση αγαπημένων σκηνών των ταινιών του.

Ο συγγραφέας Ματ Ζόλερ Σάιτς, ο οποίος είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Γουές Αντερσον μαζί με τον Οουεν Γουίλσον στην πρεμιέρα του «Bottle Rocket» στο Sundance, έχει συγκεντρώσει 20 χρόνων αρχειακό υλικό από όλες τις ταινίες του σκηνοθέτη, τον οποίο αποκαλεί τον «Ερνεστ Χέμινγουεϊ της κινηματογραφικής εποχής μας». Κι αυτό γιατί έχει επηρεάσει την κινηματογραφία των τελευταίων δύο δεκαετιών με ένα απαράμιλλο στιλ («όπως τα επίθετα στη γλώσσα του Χέμινγουεϊ»), το οποίο έχει γίνει και δικό μας: μας είναι οικείο, όπως το ρεφρέν ενός τρυφερού, μελαγχολικού, παιχνιδιάρικου ποπ τραγουδιού.

2

Ο Σάιτς λοιπόν χωρίζει το βιβλίο σε 7 κεφάλαια (όσες και οι ταινίες του Αντερσον) και προσφέρει στον αναγνώστη (ειδικά στον φετιχιστή συλλέκτη) μικρούς παρασκηνιακούς θησαυρούς.

1

Ταυτόχρονα, το βιβλίο διατρέχει μία μεγάλη συνέντευξη με τον ίδιο τον Αντερσον, ο οποίος μας ξεναγεί σ' αυτά τα 20 χρόνια καριέρας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα έργα των φανς - illustrations εμπνευσμένα από το σύμπαν των ταινιών του Αντερσον- τα οποία ο Σάιτς συλλέγει όλα αυτά τα χρόνια.

Αργούν τα Χριστούγεννα; Γιατί μόλις το βάλαμε στη λίστα μας. Δείτε το υπέροχο animation ταινιάκι που μας ξεναγεί στο βιβλίο και διαβάστε περισσότερα για το που μπορείτε να το προμηθευτείτε στο επίσημο site του βιβλίου.

Περισσότερος Γουές Αντερσον: