Industry

Προς πώληση η Weinstein Co.

στα 10

Φημολογούνταν μέρες, ανακοινώθηκε κι επίσημα: Η «The Weinstein Co.» δεν επιβιώνει του σκανδάλου του ιδρυτή της, τουλάχιστον όχι με το ίδιο ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς.

Προς πώληση η Weinstein Co.

«Οι τράπεζές μας, οι συνέταιροι και οι μέτοχοί μας υποστηρίζουν απολύτως την εταιρία μας κι είναι αναληθές ότι η εταιρία ή το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει την πιθανότητα μιας πώλησης ή παύσης της εταιρίας,» δήλωσε την Παρασκευή ο Μπομπ Γουάινσταϊν, αδελφός του Χάρβεϊ, συνιδρυτής και συνέταιρος και, κατά πολλούς, καταλύτης στις αποκαλύψεις κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης ή βιασμού που εξερράγησαν εναντίον τού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν το τελευταίο δεκαήμερο. Για να έρθουν οι Financial Times με ρεπορτάζ ότι η TWC, όντως, πωλείται και, τρεις μέρες αργότερα, να επιβεβαιωθούν με επίσημη δήλωση και της εταιρίας. Γιατί, όπως ξέρουμε, μέσα σε λίγες μέρες τα πάντα μπορεί ν' αλλάξουν.

Διαβάστε ακόμη: H Κόρτνεϊ Λοβ είχε προειδοποιήσει νωρίς τα κορίτσια του Χόλιγουντ για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Harvey Weinstein

Οπως δήλωσε ο Ταράκ Μπεν Αμάρ, μέλος του διοικητικό συμβουλίου της TWC, η εταιρία συζητά την πιθανή πώλησή της στην Colony Capital του Τόμας Τζ. Μπαράκ Τζούνιορ: «Με χαρά ανακοινώνουμε αυτή τη συμφωνία και πιθανή στρατηγική συνεργασία με την Colony Capital,» είπε ο Ταράκ Μπεν Αμάρ. «Πιστεύουμε ότι η επένδυση και χορηγία τής Colony θα βοηθήσει να σταθεροποιηθούν οι τρέχουσες δράσεις τής TWC, αλλά και θα προσφέρει ανακούφιση στους συνεργάτες μας στη διανομή και την παραγωγή σ' όλο τον κόσμο. Η επιτυχημένη πορεία τής Colony στα media και την ψυχαγωγία θα είναι πολύτιμη στη TWC, καθώς προχωράμε μπροστά.» Ο Τύπος μιλά για «άμεση εισροή κεφαλαίου» από την Colony στη TWC, χωρίς ακόμα να αναφέρεται να πωλείται ολόκληρη, ή μέρη της.

Διαβάστε ακόμη: H Bjork καταθέτει και τη δική της κακοποίηση από «Δανό σκηνοθέτη»

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η Colony είχε ήδη υποστηρίξει αποδοτικά τούς αδελφούς Γουάινσταϊν το 2010, συμμετέχοντας στην εξαγορά τής Miramax από την Disney, αλλά και στη συγχώνευση, το 2013, τής Miramax με την TWC. Επιπλέον, ο Τόμας Μπαράκ ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες της προεκλογικής καμπάνιας τού Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η αδελφή εταιρία, Colony NorthStar, που ασχολείται με ακίνητα και μεσιτείες, ήταν εκείνη που διέσωσε από την κατάσχεση το Neverland, το εμβληματικό ράντσο τού Μάικλ Τζάκσον.

Την ίδια ώρα, μετά τα BAFTA και την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, τώρα και το παντοδύναμο Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών (Producers Guild of America), απέβαλλε τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, με ομόφωνη ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη: