Buzz

«The Wandering Earth»: Αυτή είναι ήδη μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Το κινέζικο blockbuster επιστημονικής φαντασίας, έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Μέσα σε 15 μέρες. Μόνο στην Κίνα.

«The Wandering Earth»: Αυτή είναι ήδη μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς

Ισως η πιο φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας του κινεζικού σινεμά, το «The Wandering Earth» αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας της χώρας σε ένα είδος που μέχρι τώρα θεωρούσαν εξαιρετικά δύσκολο να δοκιμάσουν.

Με ένα μπάτζετ που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια (μικρό για τα δεδομένα ενός αμερικάνικου blockbuster αλλά αξιοσημείωτο για τα κινέζικα στάνταρντς), το φιλμ του Φραντ Γκουό, δεν δείχνει να ξεμακραίνει από τις συνηθισμένες συνταγές μιας ταινίας του συγκεκριμένου είδους και κανείς δεν θα είχε άδικο να την παρομοιάσει με μια κινεζική εκδοχή του «Armageddon».

Δείτε ακόμη: Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ προσθέτει τους Τζος Μπρόλιν και Τζέισον Μομόα

the wandering earth 607

Στο «The Wandering Earth» ο ήλιος έχει γίνει επικίνδυνος και οι κάτοικοι της γης προκειμένου να επιβιώσουν έχουν μετακομίσει κάτω από την επιφάνειά της. Προκειμένου να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή οι κυβερνήσεις όλης της γής θα δοκιμάσουν να εκτοξεύσουν την γη εκτός της τροχιάς της και να την απομακρύνουν από το ηλιακό μας σύστημα. Τι άραγε θα μπορούσε να πάει στραβά;

the wandering earth 607

Το φιλμ βγήκε στις αίθουσες ανήμερα της κινεζικής πρωτοχρονιάς και παρ’ ότι οι δημιουργοί του ήλπιζαν ότι θα τα καταφέρει αρκετά καλά στο box office ώστε να τους επιτρέψει να εξερευνήσουν περαιτέρω το είδος, αλλά τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από θριαμβευτικά. H ταινία σπάει ήδη ρεκόρ στην χώρα της, και προβλέπεται να γίνει μια από τις ταινίες που θα σημαδέψουν το παγκόσμιο box office, ενώ παίζεται ήδη και στις αμερικάνικες αίθουσες, κάνοντας αίσθηση κι εκεί, σε μικρό προς το παρόν κύκλωμα αιθουσών.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο

Δείτε επίσης: