Buzz

Ξαναχτίζοντας τους Δίδυμους Πύργους στο «Βόλτα στο Κενό»

στα 10

Δυο από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Νέας Υόρκης που δεν υπάρχουν πια, ζωντανεύουν ξανά στην ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Ξαναχτίζοντας τους Δίδυμους Πύργους στο «Βόλτα στο Κενό»

«Φυσικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε γυρίσματα στο World Trade Center, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει πια, αλλά θέλαμε να τα ξαναφτιάξουμε από την αρχή, σε κάτι που νομίζω ότι είναι ένας πολύ τρυφερός φόρος τιμής σε εκείνο το κτήριο και σε ότι πλέον συμβολίζει» λέει ο πρωταγωνιστής Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ.

Στο φιλμ υποδύεται τον Φιλίπ Πετίτ τον γάλλο σχοινοβάτη ο οποίος το 1974 έδεσε ένα συρματόσχοινο ανάμεσα στους δύο πύργους και περπάτησε στο κενό ανάμεσα τους. Προκειμένου να αναπαραστήσει όσο το δυνατόν πιο πιστά γίνεται τα δυο κτήρια ¬ο production designer της ταινίας Ναόμι Σόχαν κι ο υπεύθυνος των ειδικών εφέ Κέβιν Μπέιλι, μελέτησαν κάθε λεπτομέρεια του σχεδιασμού των πύργων. «Θέλαμε να είμαστε κάτι παραπάνω από πιστοί στην πραγματικότητα. Θέλαμε να δοξάσουμε τους πύργους το μέγεθός τους. Αν δεν κατανοήσεις τις αληθινές διαστάσεις τους, δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς το πόσο σπουδαίο ήταν το κατόρθωμα αυτού του ανθρώπου», λέει η Σόχαν.

Διαβάστε ακόμη: Οι Δίδυμοι Πύργοι στο σινεμά!

the walk twin towers 607

Για να το κατορθώσουν, βασίστηκαν στα πρωτότυπα σχέδια των κτηρίων κι έχτισαν μια τεράστια, σε αληθινό μέγεθος αναπαράσταση τη γωνίας του κτηρίου από το οποίο ο Πετίτ περπάτησε στο κενό και αναπαράστησαν ψηφιακά το υπόλοιπο κτήριο στο post production.

Καθοδηγούμενοι από την αρχή ως το τέλος από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις, ο οποίος όπως λέει η Σόχαν «απέκτησε μια αληθινή εμμονή με τα κτήρια, απηχώντας σχεδόν την εμμονή του Φιλίπ Πετίτ. Μπορεί να σου πει την θέση κάθε ανελκυστήρα, το ακριβές ύψος και πλάτος, την απόσταση τους από την μια γωνία στην άλλη. Το να τον βλέπεις να δίνει και πάλι ζωή σε αυτά τα κτήρια, ήταν σχεδόν συγκινητικό».

Διαβάστε ακόμη: Μια κομμένη σκηνή από τα «Φιλαράκια» γίνεται viral δεκατέσσερα χρόνια μετά

the walk twin towers 607

Και αλήθεια είναι πως βλέποντας το φιλμ δεν μπορείς παρά να νιώσεις κατά στιγμές το στομάχι σου να σφίγγεται, όχι μόνο από το θέαμα του κενού κάτω από τα πόδια του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, το οποίο είναι ψηφιακό, μα κι από το κενό που άφησε στην πόλη και σε μια ολόκληρη γενιά, η πτώση αυτών των δύο πύργων.

Δείτε πιο κάτω ένα βίντεο για την δημιουργία των Δίδυμων Πύργων στο φιλμ


Διαβάστε ακόμη:

Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ περπατά σε τεντωμένο σχοινί και μας κόβει την ανάσα!