Buzz

«The Time of a Young Man About To Kill»: Η επιστροφή του Νεριτάν Ζιντζιρία μετά το «Χαμομήλι»

στα 10

Τρία χρόνια μετά το «Χαμομήλι», ο πολλά υποσχόμενος Νεριτάν Ζιντζιρία επιστρέφει με μια ακόμη ταινία μικρού μήκους που διαγωνίζεται στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους της Μπουσάν.

«The Time of a Young Man About To Kill»: Η επιστροφή του Νεριτάν Ζιντζιρία μετά το «Χαμομήλι»

Στα βουνά της βόρειας Αλβανίας, ένας νέος άνδρας αναζητά εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, με το δολοφόνο να έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες και την αστυνομία να ερευνά τα ίχνη του. Ο άνδρας απαγάγει τον ανήλικο μοναχογιό του δολοφόνου και τον ανατρέφει μέχρι να συμπληρώσει τα 16 χρόνια, ηλικία στην οποία σύμφωνα με το Κανούν, τον αλβανικό νόμο αίματος, ένα παιδί γίνεται άνδρας και επιτρέπεται να σκοτώσει ή να σκοτωθεί.

Αυτή είναι η υπόθεση του «The Time of a Young Man About To Kill», της τρίτης μικρού μήκους ταινίας του Νεριτάν Ζιντζιρία που τρία χρόνια πριν είχε απόλυτα δικαιολογημένα εντυπωσιάσει με το βραβευμένο στη Δράμα και πολυταξιδεμένο στο εξωτερικό «Χαμομήλι», μια από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Το Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία

Το φιλμ γυρίστηκε σε διάρκεια τριών ημερών στην Τουσκάνια της Ιταλίας, με παραγωγούς τον Γκαμπριέλε Ορίκιο («The Wholly Family» του Τέρι Γκίλιαμ) και τη Βαλέρια Γκολίνο, ενώ ο Νεριτάν Ζιντζιρία συνεργάστηκε με ένα επιτελείο καταξιωμένων συντελεστών: στο μοντάζ με τον Μάρκο Σπολετίνι («Γόμορρα», «Τα Θαύματα»), στο μακιγιάζ τον Φεντερίκο Καρέτι («Apocalypto») και στο colour correction με τον Νέρι Ναζαρένο, συνεργάτη του Βιτόριο Στοράρο.

The Time of a Young Man About To Kill poster

H πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Μπουσάν στη Νότιο Κορέα τον Απρίλιο, όπου και θα διαγωνισθεί ανάμεσα σε 40 ταινίες για το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, ο Νεριτάν Ζιντζιρία ολοκληρώνει την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του ενώ μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Βουκουρέστι και Ρώμη, στα πλαίσια της προετοιμασίας της πρώτης του πολυαναμενόμενης μεγάλου μήκους ταινίας, με τίτλο «Το Χώμα Μέσα της».