Buzz

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ πρωταγωνιστής στο «The Stand» του Στίβεν Κινγκ

στα 10

Μετά από πολλές αναβολές και αλλαγές συντελεστών, το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ μεταφέρεται στο σινεμά στη συσκευασία ενός franchise που μετράει ήδη τέσσερις ταινίες και πρωταγωνιστή τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ πρωταγωνιστής στο «The Stand» του Στίβεν Κινγκ

Περιγράφοντάς το ως το «Νονό των post-apocalyptic θρίλερ», ο Τζος Μπουν - με πρόσφατο credit τη σκηνοθεσία του «The Fault in Our Stars» - δηλώνει ενθουσιασμένος για την επιτέλους κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ «The Stand» που προσπαθεί να γίνει ταινία σχεδόν από την ημέρα που κυκλοφόρησε το 1978.

Στις αρχές του '80, ο Στίβεν Κινγκ δούλευε πάνω σε μια κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου με σκηνοθέτη τότε τον Τζορτζ Ρομέρο (!), αλλά οι 823 σελίδες που έπρεπε να γίνουν σενάριο οδήγησαν γρήγορα στην ιδέα μιας μίνι σειράς, μόνο που κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν ήθελε, όπως έχει δηλώσει ο Κινγκ: «να δει το τέλος του κόσμου, ειδικά σε prime time». Ο Κινγκ εμπιστεύθηκε τη σεναριακή διασκευή στον Ρόσπο Πάλενμπεργκ, ο οποίος κατέληξε με μια ταινία τριών ωρών μένοντας πιστός στο βιβλίο, αλλά την τελευταία στιγμή η Warner που είχε υπό την προστασία της το πρότζεκτ δεν έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή.

The Stand Mini Series 607 Σκηνή από τη μίνι σειρά «The Stand»

Η μίνι σειρά προβλήθηκε τελικά το 1994 (σε σενάριο του Κινγκ) στο ABC με μια κάποια επιτυχία και ενώ όλοι - μαζί και ο Κινγκ - είχαν ξεχάσει την κινηματογραφική του μεταφορά, το «The Stand» έπεσε ξανά στο τραπέζι το 2011. Τα πρώτα νέα ήθελαν το βιβλίο να «βγάζει» μια τριλογία με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Γιέιτς και τον σεναριογράφο του Χάρι Πότερ Στιβ Κλόβς. Οι δύο τελευταίοι αποχώρησαν για να πάρει σειρά ο Μπεν Αφλεκ ως σκηνοθέτης και ίσως ως πρωταγωνιστής. Ο Μπεν Αφλεκ έφυγε και αυτός δίνοντας τη θέση του στον Σκοτ Κούπερ του «Crazy Heart», ο οποίος αποχώρησε και αυτός λίγο αργότερα λόγω διαφωνιών με τη Warner γύρω από το πρότζεκτ.

Τα τελευταία νέα θέλουν το «The Stand» να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα στη μορφή ενός franchise τεσσάρων ταινιών με σκηνοθέτη τον Τζος Μπουν του «The Fault in Our Stars» με πρωταγωνιστή όχι τον Κρίστιαν Μπέιλ - όπως επιθυμούσε ο Μπουν - αλλά τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ

The Stand Cover 607

Ο Μακόναχεϊ θα υποδυθεί τον Ράνταλ Φλαγκ, τον κακό της ιστορίας και έναν από τους πιο διάσημους ήρωες του Στίβεν Κινγκ ο οποίος επανέρχεται συχνά στα μυθιστορήματά του, εδώ στο κέντρο μιας ιστορίας που θέλει τον κόσμο να εξαφανίζεται εξαιτίας ενός θανάσιμου ιού σε μια από τις πιο διάσημες ιστορίες «αποκάλυψης» της αμερικανικής λογοτεχνίας. Αλλωστε το βιβλίο ήταν ανάμεσα σε αυτά που πρωταγωνιστούσαν στη βιβλιοθήκη του «Ιnterstellar» για όσους λατρεύουν τις... συμπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: