Buzz

You better run for your life. Νέο μελαγχολικό τρέιλερ για το «The Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ

στα 10

Οι Χοακίν Φίνιξ, Τζον Σι Ράιλι και Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστούν στο αγγλόφωνο γουέστερν του Γάλλου δημιουργού, που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας.

You better run for your life. Νέο μελαγχολικό τρέιλερ για το «The Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ

Ο Ζακ Οντιάρ έχει υπογράψει μερικές από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές ταινίες των δύο τελευταίων δεκαετιών («Ενας Πολύ Διακριτικός Ηρωας», «Πάνω στα Χείλη Μου», «Προφήτης», «Σώμα με Σώμα»), ενώ το 2015 τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών για το «Dheepan».

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το αγγλόφωνο ντεμπούτο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποτελεί ένα από τα πλέον υποσχόμενα και πολυαναμενόμενα φιλμ της φετινής χρονιάς, το οποίο άφησε μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου έκανε την πρεμιέρα του κερδίζοντας τον Αργυρό Λέοντα για την καλύτερη σκηνοθεσία.

Ο Γάλλος δημιουργός διασκευάζει για το σινεμά το μυθιστόρημα του Καναδού συγγραφέα Πάτρικ Ντεγουίτ, «The Sisters Brothers», ένα σκοτεινά κωμικό γουέστερν, τοποθετημένο στα χρόνια του πυρετού του χρυσού και υποψήφιο για το βραβείο Booker.

Διαβάστε εδώ την άποψη του Flix για το «The Sisters Brothers» από την ανταπόκριση στο Φεστιβάλ Βενετίας

Sisters Brothers 607 3

Sisters Brothers 607 4

Ο Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ πρόκειται να πεθάνει. Το έχει διατάξει ένας αινιγματικός και παντοδύναμος άντρας, γνωστός μόνο ως Κόμοντορ, και τα πρωτοπαλίκαρά του, οι αδελφοί Ιλάι και Τσάρλι Σίστερς, θα το εξασφαλίσουν. Αν και ο Ιλάι δε μοιράζεται την όρεξη του αδελφού του για το ουίσκι και τους φόνους, δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αλλά το θήραμά τους δεν είναι εύκολος στόχος και, στο δρόμο από το Ορεγκον προς το ορυχείο χρυσού του Γουόρμ, έξω από το Σακραμέντο, ο Ιλάι αρχίζει ν' αμφισβητεί το επάγγελμά του και τον εργοδότη του. Τοποθετημένη στον υπόκοσμο της αμερικανικής Δύσης του 1850, αυτή είναι μια ιστορία βίας και αδελφικής αγάπης, ένας φόρος τιμής στο γουέστερν, γεμάτος μελαγχολία και χιούμορ.

Παρά τις εμφανείς επιρροές του στο παρελθόν από το αμερικανικό σινεμά, το νουάρ και τις γκανγκστερικές ταινίες, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Οντιάρ δοκιμάζεται σε ένα γουέστερν. Ομως πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο του να παντρεύει διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, διαθέτει εδώ και ένα εντυπωσιακό καστ το οποίο περιλαμβάνει τους Χοακίν Φίνιξ και Τζον Σι Ράιλι (στους ρόλους των δύο αδελφών), τον Τζέικ Τζίλενχαλ και τον Ριζ Αχμέντ.

Δείτε παρακάτω το νέο μελαγχολικό τρέιλερ της ταινίας, καθώς και τα character posters που μόλις κυκλοφόρησαν.


Διαβάστε ακόμη

The Sisters Brothers 607

The Sisters Brothers 607

The Sisters Brothers 607

The Sisters Brothers 607