Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Βασίλης Κεκάτος και η «Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» πηγαίνουν στο Σάντανς

στα 10

Η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου συμμετέχει στο τμήμα International Narrative Short Films στο σπουδαιότερο αμερικανικό φεστιβάλ.

Ο Βασίλης Κεκάτος και η «Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» πηγαίνουν στο Σάντανς

Η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου, «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν», με πρωταγωνιστή των Ανδρέα Κωνσταντίνου, έχει ήδη διαγράψει μια θαυμάσια πορεία: έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και βραβεύτηκε για το σενάριό της, τιμήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας με το δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, με το πρώτο στο φεστιβάλ της Βιλερμπάν. Κι έπεται συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου

Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν 607

Η «Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο ερχόμενο Φεστιβάλ του Σάντανς, στο Διεθνές Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινιών Μυθοπλασίας, τον Ιανουάριο 2019. Πριν δυο χρόνια, το «Zero Star Hotel» του Κεκάτου είχε αναγνωριστεί από το Sundance Ignite ως μια από τις 15 νικήτριες ταινίες, ανάμεσα στις 357 συμμετοχές του διεθνούς διαγωνισμού, ενώ η τωρινή επιλογή του στο Φεστιβάλ έρχεται ως μια ακόμα επιβεβαίωση της αξίας του.

Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν 607

Στη «Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν», ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Μάκη, που εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ενα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Επειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία: