Buzz

Θα μπορούσε ποτέ η «Λάμψη» να γίνει ακόμα πιο τρομακτική; Ναι, αν τη σκηνοθετούσε ο Ντέιβιντ Λιντς

στα 10

Η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ είναι η τέλεια, άρτια ταινία τρόμου. Κι όμως: αν δει κανείς το βίντεο που ενώνει την παράνοια του ήρωά της με το διεστραμμένο σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς, θα ανατριχιάσει λίγο παραπάνω...

Θα μπορούσε ποτέ η «Λάμψη» να γίνει ακόμα πιο τρομακτική; Ναι, αν τη σκηνοθετούσε ο Ντέιβιντ Λιντς

Καμία επέμβαση δε χρειάζεται μία ταινία τρόμου, που εδώ και δεκαετίες δικαίως ψηφίζεται στην τριάδα των καλύτερων του είδους. Καμία επέμβαση δε χρειάζεται μία ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Τέλος.

Κι όμως. Το mashup video που είχε την έμπνευση και την ιδέα να μοντάρει ο χρήστης του vimeo Ρίτσαρντ Βεζίνα, δίνει μία ακόμα (μπλε) απόχρωση στην ανατριχιαστική σκοτεινιά της «Λάμψης» - έτσι όπως μπερδεύει την ποπ παλέτα, το ηχητικό θόρυβο, τις μουσικές του soundtrack και τον σήμα-κατατεθένα σουρεαλισμό του Ντέιβιντ Λιντς και των «Τwin Peaks», «Mπλε Βελούδου», «Mulholland Drive», «Eraserhead» κόσμων του.

Θυμηθείτε κι αυτό: Βάζοντας τον Χίτσκοκ μέσα στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε ένα από τα καλύτερα mash-up που είδαμε ποτέ

blue shining 607 1

blue shining 607 2

Bue Shining 607 3

Το «Blue Shining» όπως διευκρινίζει κι ο ίδιος στο σημείωμα του «δεν έχει κανένα σκοπό να υποθέσει ότι ο Λιντς θα έκανε καλύτερη ταινία από τον Κιούμπρικ». Απλά είναι μία απολαυστική διατριβή στο πώς δύο διαφορετικοί masters του τρόμου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την απόλυτη κινηματογραφική παράνοια.

Εμάς μας άρεσε πολύ. Εσάς;

Δείτε το:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: