Buzz

«The Selfish Giant». Τρέιλερ για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Το φιλμ της Κλιο Μπάρναρτ προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Καννών και όπως γράφαμε τότε, στην πραγματικότητα θα άξιζε τον Χρυσό Φοίνικα.

«The Selfish Giant». Τρέιλερ για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Εχοντας μόλις δει το φιλμ της Βρετανίδας σκηνοθέτη που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε εντυπωσιάσει με το εξαιρετικό, ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ της «The Arbor», γράφαμε ότι το «The Selfish Giant» είναι «ένα φιλμ που βρίσκεται στην περιοχή του σινεμά του Κεν Λόουτς γεμάτο ανθρωπιά, τρυφερότητα και μια ξεχωριστή ματιά που μας επιτρέπει να μιλάμε για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα από την εποχή του «Ratcatcher» της Λιν Ράμσει, του «Red Road» της Αντρεα Αρνολντ, ή του «Hunger» του Στιβ ΜακΚουίν».

Εχουν περάσει μήνες από τότε, αλλά η ένταση της εμπειρίας που υπήρξε η θέαση του παραμένει ακόμη ζωντανή στο μυαλό μας, όσο το ίδιο το φιλμ έχει διαγράψει μια συναρπαστική πορεία ξεκινώντας από τις Κάννες, με το βραβείο του «Label Europa Cinemas» και φτάνοντας πριν λίγες εβδομάδες στους φιναλίστ των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία LUΧ.

To «Selfish Giant» είναι η ιστορία δυο αγοριών που αποφασίζουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να εγκαταλείψουν το σχολείο και να μαζεύουν scrap για λογαριασμό του ιδιοκτήτη μιας μάντρας με παλιοσίδερα, μια απόφαση που θα έχει καταλυτική επίδραση, όχι μόνο στη φιλία τους μα και στις ίδιες τις ζωές τους.

Σκηνοθετημένη με απόλυτη σιγουριά, με καθαρή ματιά και σαφή στάση απέναντι στην πραγματικότητα μιας μεγάλης μερίδας της αγγλικής κοινωνίας, το φιλμ της Μπάρναρντ ευτυχεί εκτός των άλλων να έχει δυο εξαιρετικούς μικρούς πρωταγωνιστές που σε σημαδεύουν με την καθαρότητα των ερμηνειών τους και την αλήθεια που αντανακλούν.

Το φιλμ ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες της Αγγλίας, ενώ αργότερα μέσα στο χειμώνα, θα το δούμε και στην Ελλάδα σε διανομή της Strada Films. Προς το παρόν, δείτε το τρέιλερ.