Buzz

The Scarecrow: ένα animated μικρού μήκους που κάνει τέχνη και διαφήμιση μαζί

στα 10

Γυρισμένο από τους δημιουργούς του βραβευμένου με Οσκαρ «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore», κατορθώνει να κάνει κάτι παραπάνω από το να διαφημίζει ένα προϊόν.

The Scarecrow: ένα animated μικρού μήκους που κάνει τέχνη και διαφήμιση μαζί

Η Chipotle είναι μια αμερικάνικη αλυσίδα gourmet μεξικάνικου φαγητού που φιλοδοξούν να προσφέρουν στους πελάτες τους γρήγορο φαγητό που παράγεται «ηθικά» και είναι νόστιμο και υγιεινό.

Το τελευταίο τους «διαφημιστικό» που στην πραγματικότητα προωθεί ένα app για smartphones και tablets, είναι ένα μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων από την Moonbot την εταιρία που το 2012 μας χάρισε ένα υπέροχο app και ένα φιλμ που κέρδισε το όσκαρ στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων, με το «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore»

Το «Scarecrow» έχει την ίδια ποιητική και μελαγχολική ποιότητα και εμφανείς σινεφίλ αναφορές, με πιο βασικές αυτές στον «Μάγο του Οζ» και στο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας».

Το τραγούδι που συνοδεύει τις εικόνες του άλλωστε, είναι το «Pure Imagination» από το soundtrack του «Τσάρλι», διασκευασμένο εδώ υπέροχα κι απόλυτα ταιριαστά από την Φιόνα Απλ.

Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό το εφιαλτικό σενάριο των κατασκευασμένων τροφίμων και της μηχανικής τροφής που περιγράφει το φιλμ, είναι κάτι που δεν ισχύει για την Chipotle, αλλά σε κάθε περίπτωση, η αισθητική τους επιλογή να το περάσουν με ένα τόσο όμορφο και λειτουργικό κομμάτι σινεμά, αξίζει κυριολεκτικά το χειροκρότημα μας.

Δείτε το φιλμ και το making of του, πιο κάτω