Buzz

«The Rocky Horror Picture Show»: 40 χρόνια μετά, ο θρύλος είναι ακόμη ζωντανός!

στα 10

To καστ του θρυλικού «Rocky Horror Picture Show» βρέθηκε ξανά μαζί για να τιμήσει τα 40 χρόνια μιας ταινίας που τερμάτισε τον όρο «cult» με κάθε πιθανό τρόπο τον γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα.

«The Rocky Horror Picture Show»: 40 χρόνια μετά, ο θρύλος είναι ακόμη ζωντανός!

Η ιστορία του «The Rocky Horror Picture Show» είναι τόσο εξωφρενικά διάσημη που χρειάζεται μόνο μια - δυο γραμμές για να την αφηγηθείς: γυρίστηκε το 1975, βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ που ήταν μια παρωδία των b-movies επιστημονικής φαντασίας του '30 και ενώ χτυπήθηκε από τους κριτικούς ως (τουλάχιστον) trash (αν και ο Ρότζερ Ιμπερτ είχε αντιληφθεί ήδη από την πρώτη του προβολή πως πρόκειται για ένα «φαινόμενο»), κατάφερε ήδη από τις πρώτες του προβολές να αποκτήσει ένα τέτοιο cult status που συνέχισε να προβάλλεται σε μεταμεσονύκτιες προβολές, με την κυριολεκτική συμμετοχή των φανατικών του θαυμαστών μέχρι και σήμερα που θεωρείται η ταινία με τη μακροβιότερη ιστορία προβολών στην ιστορία του σινεμά.

The Rocky Horror Picture Show

Σαράντα χρόνια μετά, το Entertainment Weekly φωτογραφίζει το βασικό καστ της ταινίας - τον Τιμ Κάρι, την Σούζαν Σαράντον, τον Meat Loaf, την Πατρίσια Κουίν και τον Μπάρι Μπόστγουικ και αναμοχλεύει μνήμες από τα γυρίσματα της ταινίας και τον μετέπειτα cult θρύλο του.

«Ηλπιζα πως θα γινόταν μια πολύ εμπορική ταινία τύπου Γουόρχολ», θυμάται ο Τιμ Κάρι, ο αυτοαποκαλούμενος «sweet transvestite from Transsexual, Transylvania», αγνοώντας πως η ταινία γυρίστηκε με μηδαμινό budget, γεγονός που υπήρξε ωστόσο κομμάτι της επιτυχίας της. «Δεν υπήρχε ταβάνι στο σετ και έβρεχε μέσα στο κτίριο», θυμάται η Σούζαν Σαράντον που έπαθε πνευμονία στο ρόλο της αθώας Τζάνετ που ένα βράδυ που έβρεχε βρίσκει καταφύγιο μαζί με τον μνηστήρα της σε ένα κάστρο όπου δεν κατοικεί πλέον η λογική αλλά μόνο η μανία ενός τραβεστί επιστήμονα ο οποίος πιστεύει ότι έχει φτιάξει τον τέλειο άνθρωπο και τον έχει ονομάσει «Rocky».

The Rocky Horror Picture Show

The Rocky Horror Picture Show

«Υπάρχει κάτι απίστευτα απλό στο "Rocky Horror", όσον αφορά τα χρώματα, τα αξεσουάρ και τις σκηνές του. Και νομίζω πως αυτό το σημείο στο οποίο ταυτίζονται οι φανατικοί θαυμαστές του. Οτι μπορούν να είναι οποιοσδήποτε από τους χαρακτήρες, αν έχουν τα αρχίδια να σταθούν όρθιοι και να φορέσουν αυτά τα κοστούμια», δηλώνει ο Μπάρι Μπόστγουικ, αρραβωνιαστικός της Τζέιν.

Δείτε εδώ το αυθεντικό τρέιλερ της ταινίας από το 1975:


Δείτε εδώ το καστ, σαράντα χρόνια μετά, να μιλάει και να θυμάται τις μέρες των γυρισμάτων και τη δική του ιδέα για το cult following που θα είχε η ταινία:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: