Buzz

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Ελίζαμπεθ Μος στη νέα ταινία της Τζέιν Κάμπιον

στα 10

Το «The Power of the Dog» είναι η μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τόμας Σάβατζ που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1967.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η Ελίζαμπεθ Μος στη νέα ταινία της Τζέιν Κάμπιον

Τοποθετημένο στην Μοντάνα του 1929, το «The Power of the Dog» είναι η ιστορία δυο αδελφών του Φιλ και του Τζορτζ που έχουν στην ιδιοκτησία τους μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της πολιτείας και που σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου είναι «κάτι παραπάνω από συνέταιροι, κάτι παραπάνω από αδέλφια». Εχοντας περάσει όλη την ζωή τους μαζί, μοιράζονται ακόμη το ίδιο δωμάτιο στο οποίο κοιμόντουσαν από παιδιά και μια ισορροπία που θα διαταραχθεί όταν ο Τζορτζ θα αποφασίσει να παντρευτεί τη Ρόουζ μια χήρα από την γειτονική πόλη και να θα την φέρει να ζήσει στο σπίτι τους, μαζί με τον έφηβο γιο της Πίτερ. Ο Φιλ, κτητικός σκληρός και κατά βάθος σαδιστής θα κάνει τα πάντα να καταστρέψει την γυναίκα και τον γιο της, μη σταματώντας σχεδόν σε τίποτα.

jane campion 607 Τζέιν Κάμπιον

Δείτε ακόμη: H Ελίζαμπεθ Μος βγαίνει εκτός ελέγχου στο «Her Smell» του Αλεξ Ρος Πέρι

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα υποδυθεί τον Φιλ και η Ελίζαμπεθ Μος την Ρόουζ ενώ ο ηθοποιος που θα υποδυθεί τον Τζορτζ ακόμη αναζητείται, σε μια ταινία που όπως λέει η ίδια η Κάμπιον θα είναι η πρώτη της με κεντρικό χαρακτήρα έναν άντρα: «Είναι η πρώτη φορά που ο βασικός μου χαρακτήρας θα είναι άντρας κάτι που είναι συναρπαστικό. Ο Φιλ είναι ένα χαρισματικός και σύνθετος χαρακτήρας που κηρύσσει πόλεμο στην γυναίκα του αδελφού του και στον έφηβο γιο της».

Hamlet Benedict Cumberbatch

Το «The Power of the Dog» είναι η πρώτη ταινία που θα γυρίσει η Τζέιν Κάμπιον μετά το «Bright Star» του 2009, έχοντας όμως στο μεταξύ σκηνοθετήσει δύο σεζόν του «Top of the Lake», στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Ελίζαμπεθ Μος. Η σκηνοθέτης περιγράφει το βιβλίο του Σάβατζ ως «ένα μεγαλοπρεπές μυθιστόρημα που αξίζει να μεταφερθεί στο σινεμά. Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι την ιστορία του, με στοίχειωσε κυριολεκτικά» συνεχίζει. «Οι θεματικές της αρρενωπότητας της νοσταλγίας, της προδοσίας δημιουργούν ένα μεθυστικό μείγμα. Κι είναι σπάνιο να βρεις μια ιστορία στην οποία η πλοκή και οι χαρακτήρες χτίζουν την ένταση καθώς αποκαλύπτονται κι όπου το τέλος είναι ικανοποιητικό κι απροσδόκητο».

Top of the Lake China Girl

Αν ανυπομονείτε ήδη όπως κι εμείς, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμη αφού τα γυρίσματα του φιλμ δεν θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2019, αλλά η αναμονή είμαστε σίγουροι ότι θα αξίζει τον κόπο.

Δείτε επίσης: