Buzz

«The Penal Colony»: Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους διασχίζει τη διαδρομή από τις Pussy Riot στη διακήρυξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων

στα 10

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Νάντια Τολοκονίκοβα των Pussy Riot, το μικρού μήκους φιλμ «The Penal Colony» ζητάει τη βοήθειά σας για να ολοκληρωθεί ως ένα μανιφέστο υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Flix Team
«The Penal Colony»: Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους διασχίζει τη διαδρομή από τις Pussy Riot στη διακήρυξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων

H Νάντια καταδικάζεται σε φυλάκιση στη ρωσική σωφρονιστική αποικία Νο 14. Από την πρώτη ημέρα του εκγλεισμού της έρχεται σε επαφή με το διεφθαρμένο σύστημα μέσα στις φυλακές. Η φυλακή είναι ένα κάτεργο που προμηθεύει καθημερινά την ραπτοβιομηχανία με χιλιάδες αστυνομικές στολές. Σε αντίθεση με ό,τι προβλέπεται από το νόμο, οι φυλακισμένες αναγκάζονται να δουλεύουν απλήρωτες 16 με 17 ώρες τη μέρα, χωρίς διαλείμματα για φαγητό και τουαλέτα, κάτω από συνεχή επιτήρηση προκειμένου για να καλύψουν τη δουλειά που έχει χρεωθεί η καθεμία, χρησιμοποιώντας παλιές και σπασμένες ραπτομηχανές. Για να διατηρηθεί η τάξη στην αποικία, η διοίκηση, που αποτελείται από τον συνταγματάρχη Κουλάγκιν και τον υπολοχαγό Κιπριγιάνοφ, αναθέτουν σε ορισμένες κρατούμενες το ρόλο του να στερούν τα δικαιώματα όλων των άλλων. Αγριοι ξυλοδαρμοί, καψόνια και βασανιστήρια, περιλαμβάνονται στο ημερήσιο «μενού της φυλακής». Πολλές κρατούμενες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Νάντια, η οποία σε μία άνιση αντιπαράθεση με τη διοίκηση, απαιτεί δικαιότερη μεταχείριση.

The Penal Colony 607

H υπόθεση του «The Penal Colony» που γυρίστηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο που μας πέρασε σε σκηνοθεσία του Λίντσεϊ Αλικσανιάν και του Μάνου Τσίζεκ βασίζεται πάνω σε όσα έζησε η Νάντια Τολοκονίκοβα των Pussy Riot, η οποία εμπιστεύτηκε τους δημιουργούς του φιλμ να αφηγηθούν την ιστορία της ως μια μαρτυρία που θα αποδείξει τη διαφθορά στις ρωσικές φυλακές αλλά και το απάνθρωπο πρόσωπο της διακυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια χώρα όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν χάσει πλέον το νόημά τους.

Στο τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Λίντσεϊ Αλικσανιάν εξηγεί πως η παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο του post-production, για τις ανάγκες του οποίου τρέχει ήδη μια καμπάνια στο indiegogo όπου και μπορείτε να βοηθήσετε για την ολοκλήρωση της.


Στο «The Penal Colony» πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μαριάνα Νόβακ, Ελενα Μιρτσόφσκα, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Σάντρα Φον Ρούφιν, Χριστίνα Ραφούλη, Νάνσυ Μπούκλη και Αλεξάνδρα Χασάνi ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ταινία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook και μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη: