Buzz

Βενετία 2018: Επιτέλους το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουέλς έχει το πρώτο του τρέιλερ

στα 10

Λίγο πριν κάνει την πρεμιέρα της στο 75o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η τελευταία ταινία του Ορσον Γουέλς έχει το πρώτο της τρέιλερ, 42 χρόνια μετά το ξεκίνημα το γυρισμάτων της, και 35 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Flix Team
Βενετία 2018: Επιτέλους το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουέλς έχει το πρώτο του τρέιλερ

Μπορεί να πέρασαν 42 μόλις χρόνια από τότε που το «The Other Side of the Wind», η τελευταία και ημιτελής ταινία του Ορσον Γουελς, να ξεκίνησε τα γυρίσματα τα της, αλλά επιτέλους είναι έτοιμη να παιχτεί στις αίθουσες και να την απολαύσει το κοινό.

Ετσι, 35 χρόνια μετά τον θάνατο του Γουέλς, το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για την ταινία, έκανε crowdfunding και, με παραγωγούς τους Φρανκ Μάρσαλ και Φίλιπ Γιαν Ρίμζα, ξεκίνησε την αποπεράτωσή της, με τον οσκαρικό μοντέρ Μπομπ Μουρόφσκι και τον ηχολήπτη Σκοτ Μίλαν να πιάνουν γρήγορα δουλειά. Την επίβλεψη της ολοκλήρωσης της ταινίας είχε ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, όπως τού είχε ανατεθεί από τον ίδιο τον Ορσον Γουελς σε περίπτωση που δεν προλάβαινε ο ίδιος να την τελειώσει.

Διαβάστε ακόμα: Ο Πολ Τόμας Αντερσον, ο Κουέντιν Ταραντίνο κι ο Ράιαν Τζόνσον είδαν μαζί το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς

the other side of the wind 607

Κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον, ο οποίος ερμήνευε έναν ιδιόρρυθμο... σκηνοθέτη που ερχόταν σε απίθανες ρήξεις με τους διευθυντές των στούντιο για να μπορέσει να ολοκληρώσει μία ταινία του όπως αυτός ήθελε. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις του Ορσον Γουέλς πως το φιλμ δεν ήταν «αυτοβιογραφικό», μοιάζει δύσκολο να αγνοήσει κανείς τις αναλογίες που βρήκαν τον Γουέλς να δοκιμάζεται σχεδόν σε όλη την καριέρα του από τα εμπόδια που του έβαζε η βιομηχανία σε κάθε του ταινία - από αυτές που ολοκληρώθηκαν και τις άλλες που δεν κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα ποτέ.

Η ταινία προβλεπόταν ότι θα έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, με τιμές, αλλά το Netflix απέσυρε κι αυτήν, όπως και τις άλλες δικές του παραγωγές, μετά τη σύγκρουσή του με τη διεύθυνση του Φεστιβάλ. Ωστόσο, όπως διαρρέει τώρα από την πλευρά του Φρανκ Μάρσαλ, το Netflix έχει δεσμευτεί στο συμβόλαιό του να παραδώσει και το αρνητικό μιας κόπιας 35mm και να προβάλλει την ταινία σε, μικρό έστω, κινηματογραφικό κύκλωμα.

Χτες, και λίγο πριν κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στις Κάννες, το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο της τρέιλερ, ενώ επιβεβαίωσε πως, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της στην ψηφιακή της πλατφόρμα στις 2 Νοεμβρίου, η ταινία θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες.


Διαβάστε ακόμα:

the other side of the wind poster 607