Buzz

Τελικά, μάλλον θα δούμε το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς και στη μεγάλη οθόνη

στα 10

Και μάλιστα σε φιλμ 35mm, όπως φημολογείται και με τις ευχές του Netflix.

Τελικά, μάλλον θα δούμε το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς και στη μεγάλη οθόνη

Το «The Other Side of the Wind», η τελευταία και ημιτελής ταινία του Ορσον Γουελς, ετοιμάστηκε για τη γνωριμία της με το κοινό, τριάντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού της και σαράντα δύο χρόνια από τα πρώτα της γυρίσματα.

Δείτε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον, ο Κουέντιν Ταραντίνο κι ο Ράιαν Τζόνσον είδαν μαζί το «The Other Side of the Wind» του Ορσον Γουελς

Πέρσι μόλις το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για την ταινία, έκανε crowdfunding και, με παραγωγούς τους Φρανκ Μάρσαλ και Φίλιπ Γιαν Ρίμζα, ξεκίνησε την αποπεράτωσή της, με τον οσκαρικό μοντέρ Μπομπ Μουρόφσκι και τον ηχολήπτη Σκοτ Μίλαν να πιάνουν γρήγορα δουλειά. Την επίβλεψη της ολοκλήρωσης της ταινίας είχε ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, όπως τού είχε ανατεθεί από τον ίδιο τον Ορσον Γουελς σε περίπτωση που δεν προλάβαινε ο ίδιος να την τελειώσει.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Ορσον Γουέλς χρειάστηκε το Netflix

Orson Welles 607

Η ταινία προβλεπόταν ότι θα έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, με τιμές, αλλά το Netflix απέσυρε κι αυτήν, όπως και τις άλλες δικές του παραγωγές, μετά τη σύγκρουσή του με τη διεύθυνση του Φεστιβάλ. Ωστόσο, όπως διαρρέει τώρα από την πλευρά του Φρανκ Μάρσαλ, το Netflix έχει δεσμευτεί στο συμβόλαιό του να παραδώσει και το αρνητικό μιας κόπιας 35mm και να προβάλλει την ταινία σε, μικρό έστω, κινηματογραφικό κύκλωμα. Μετά από την αναμονή τεσσάρων δεκαετιών για τις 1.000 περίπου μπομπίνες υλικού σ' ένα γκαράζ, θα έλεγε κανείς ότι της αξίζει.

Διαβάστε ακόμη: