Buzz

Ετοιμοι για Ρεκόρ Γκίνες; Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα προβάλλει το «The Measure of All Things» σε μια σειρά ξεχωριστών events

στα 10

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα φέρνει το ζωντανό μουσικό σινεμά στην Ελλάδα με τον υποψήφιο για Oσκαρ Αμερικανό σκηνοθέτη Σαμ Γκριν και τους yMusic!

Flix Team
Ετοιμοι για Ρεκόρ Γκίνες; Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα προβάλλει το «The Measure of All Things» σε μια σειρά ξεχωριστών events

Σελίδες από το περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ζωντανεύουν στο ντοκιμαντέρ «The Measure of All Things» / «Μέτρο Πάντων» (διαβάστε και δείτε περισσότερα), του βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη Σαμ Γκριν. Η ταινία είναι μια σπουδή πάνω στη μοίρα, το χρόνο και τις εξωτερικές συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε μια προβολή-παράσταση, ο σκηνοθέτης αφηγείται επί σκηνής, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους βιρτουόζους yMusic, μια σειρά από πορτρέτα, γεγονότα και ρεκόρ που ξεπερνούν το ανθρώπινο μέτρο. Ο Γκριν έχει αντλήσει έμπνευση από το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και παρουσιάζει στοιχεία από τις προσωπικότητες και τις ζωές επτά κατόχων ρεκόρ –από τον ψηλότερο άνδρα έως τον γηραιότερο άνθρωπο και τη γυναίκα με το μεγαλύτερο όνομα. Το φιλμ «The Measure of All Things» / «Μέτρο Πάντων», που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Σάντανς του 2014, συγκέντρωσε 30.000 δολάρια σε καμπάνια χρηματοδότησης 27 ημερών στο Kickstarter.

measure of all things 607 «Μέτρο Πάντων»

Η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το ίδρυμα Fulbright, φέρνει τον καινοτόμο Αμερικανό σκηνοθέτη Σαμ Γκριν και το ζωντανό μουσικό σινεμά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, ο Σαμ Γκριν και το εξαμελές γκρουπ των yMusic θα παρουσιάσουν μια σειρά από συναυλίες, προβολές και εργαστήρια στις 13 και 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 14 και 15 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα και κλείστε θέσεις.

info

Αθήνα

Παρασκευή 13 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20.30

Συναυλία με τους yMusic: Οι έξι βιρτουόζοι μουσικοί των yMusic είναι αναγνωρισμένοι για την εξαιρετική μίξη κλασικής και ποπ μουσικής και για τις συνεργασίες τους με καλλιτέχνες όπως οι Anthony & the Johnsons, οι Bon Iver, ο Jay-Z, ο Paul McCartney και άλλοι.

Παρασκευή 13 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 16.00-17.30

Master Class με τους yMusic: Οι yMusic θα μοιραστούν τις τεχνικές και το όραμά τους με Ελληνες μουσικούς και σπουδαστές σε ένα ιδιαίτερο masterclass με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

σαμ γκριν 607 Σαμ Γκριν

Δευτέρα 16 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 21.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ «The Measure of All Things» / «Μέτρο Πάντων»: Το καταξιωμένο φιλμ «The Measure of All Things» / «Μέτρο Πάντων» του Σαμ Γκριν, με ζωντανή αφήγηση από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους yMusic.

Δευτέρα 16 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17.00

Σεμινάριο crowdfunding με τον Σαμ Γκριν: Κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκηνοθέτη Σαμ Γκριν στο πλαίσιο εργαστηρίου, όπου θα μοιραστεί τα μυστικά μιας επιτυχημένης εκστρατείας crowdfunding. (Μόνο με προσκλήσεις)

ymusic 607 yMusic

Θεσσαλονίκη

Σάββατο 14 Μαρτίου, ApoDec, 18.00

Σεμινάριο crowdfunding από τον Σαμ Γκριν. (Μόνο με προσκλήσεις)

Κυριακή 15 Μαρτίου, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ολύμπιον, 20.30

Προβολή του ντοκιμαντέρ «The Measure of All Things» / «Μέτρο Πάντων»

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο www.megaron.gr και στο www.mosaiko.gr