Buzz

«Τhe Master»: ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead παρουσιάζει τη μουσική για την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον!

στα 10

Στη δεύτερη συνεργασία του με τον Πολ Τόμας Αντερσον, μετά το «Θα Χυθεί Αίμα», ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead ντύνει μουσικά το «Τhe Master» τελειοποιώντας το μεγαλόπνοο όραμα μιας ταινίας ήδη... κλασικής.

«Τhe Master»: ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead παρουσιάζει τη μουσική για την ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον!

Γνωρίζαμε ήδη από πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «The Master» πως ο Πολ Τόμας Αντερσον είχε επιλέξει ξανά τον Τζόνι Γκρίνγουντ (κιθαρίστα των Radiohead και πλέον αναγνωρισμένο κινηματογραφικό συνθέτη μετά τα «Τhere Will Be Blood», «Norwegian Wood» και «We Need to Talk About Kevin») για να γράψει τη μουσική στην ταινία που ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ενώ αποθεώνεται ήδη στις πρώτες προβολές της (σε 70mm) στην Αμερική και προκαλεί όλο και μεγαλύτερες συζητήσεις για τη σχέση της με την ιστορία της... Σαϊεντολογίας.

Η επίσημη κυκλοφορία του soundtrack της ταινίας θα είναι η 11η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Nonesuch Records, ενώ περιλαμβάνει 11 συνθέσεις του Γκρίνγουντ, αλλά και τέσσερα τραγούδια: το «Get Thee Behind Me Satan» με την Ελα Φιτζέρλαντ, το «Don’t Sit Under the Apple Tree (With Anyone Else but Me)» ερμηνευμένο από την Μάντισεν Μπίτι, το «No Other Love» από τη Τζο Στάφορντ και το «Changing Partners» από την Ελεν Φόρεστ.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα από τη μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ (με τίτλο «Application 45 Version 1»), ο οποίος ποντάρει πολύ στο soundtrack του «Τhe Master» για να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ, αφού το 2007 είχε αποκλειστεί από τις υποψηφιότητες για τη μουσική του «Θα Χυθεί Αίμα» επειδή στο soundtrack υπήρχαν ηχογραφήσεις του Γκρίνγκουντ που δεν ήταν όμως πρωτότυπες.

Και πιστέψτε μας, με αυτήν την μουσική είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί όχι μόνο για υποψηφιότητα, αλλά και για το βραβείο...


<

Διαβάστε περισσότερα για το «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον εδώ