Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι το «The Martian» η ταινία που θα χαρίσει στον Ρίντλεϊ Σκοτ το πρώτο του Οσκαρ;

στα 10

Παραμένοντας στην κορυφή του αμερικανικού box-office για πέμπτη εβδομάδα, το «The Martian» αποκτά το οσκαρικό buzz που του αξίζει, φέρνοντας τον Ρίντλεϊ Σκοτ πιο κοντά από ποτέ στο Οσκαρ που δεν έχει κερδίσει ποτέ.

Είναι το «The Martian» η ταινία που θα χαρίσει στον Ρίντλεϊ Σκοτ το πρώτο του Οσκαρ;

Πλησιάζοντας στην hardcore οσκαρική περίοδο και με τις προβλέψεις να πληθαίνουν για τις ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στη φετινή 88η Απονομή που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 2016, μια ταινία έρχετει να επιβεβαιώσει πως η Ακαδημία λατρεύει τις θετικές ιστορίες, ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται από μια άψογη παραγωγή, από το όνομα ενός μεγάλου δημιουργού και από μια ισχυρή επίδοση στα ταμεία.

Ολοένα και περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν πως το «The Martian» θα επαναλάβει το θριάμβο του «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν που έφτασε στα Οσκαρ το 2013 με δέκα υποψηφιότητες, χαρίζοντας το Οσκαρ Σκηνοθεσίας στο δημιουργό του. Οχι μόνο επειδή και οι δύο ταινίες μιλούν για μια ιστορία επιβίωσης στο διάστημα και σάρωσαν στο παγκόσμιο box-office, αλλά επιπλέον για την περίπτωση του «The Martian» επειδή πρόκειται για μια ταινία από αυτές που δικαιώνουν τον όρο «feel good» με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ διαλέγει τις πέντε αγαπημένες του ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

MARTIAN 5 607

Το Χόλιγουντ χρειάζεται θετικές ιστορίες και στο «The Martian» βρίσκει το τέλειο δείγμα ενός σινεμά που σέβεται τον θεατή, παραμένοντας ταυτόχρονα ένα υψηλό θέαμα και με δυνατότητες ενός μελλοντικού classic. Το γεγονός πως το υπογράφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ βοηθάει, αφού η Ακαδημία τον έχει προτείνει στο παρελθόν τρεις φορές για Οσκαρ Σκηνοθεσίας (το 1991 για το «Θέλμα και Λουίζ», το 2000 για τον «Μονομάχο» και το 2001 για το «Black Hawk Down»), χωρίς όμως να τον έχει βραβεύσει.

Το «The Martian» είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ρίντλεϊ Σκοτ να κερδίσει το Οσκαρ που αξίζει και που θα έπρεπε να είχε πάρει εδώ και δεκαετίες (από την εποχή του «Alien» και του «Blade Runner»), ενώ οι προβλέψεις θέλουν υποψήφιο και τον Ματ Ντέιμον - εδώ σε ένα εκπληκτικό one-man show, μετά από τις υποψηφιότητες του για Α' Ανδρικό Ρόλο το 1997 για το «Good Will Hunting» - είχε κερδίσει την ίδια χρονιά το Οσκαρ Σεναρίου για την ίδια ταινία μαζί με τον Μπεν Αφλεκ - και Β' Ανδρικό Ρόλο το 2009 για το «Invictus».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2016: Ο Κρις Ροκ επιστρέφει δεύτερη φορά ως οικοδεσπότης των Οσκαρ

the martian 607

Οι προβλέψεις μιλούν για υποψηφιότητες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, ερμηνείας), αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες αφού σε τεχνικό επίπεδο το «The Martian» είναι μια σκέτη απόλαυση για τις αισθήσεις - από την φωτογραφία του Ντάριους Βόλσκι, μέχρι και τα ειδικά εφέ.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Martian» που συνεχίζει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: