Buzz

Το «The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot» παραδίδει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του

στα 10

Σε μια εποχή γεμάτη κινηματογραφικά ριμέικ, σίκουελ και reboot, η ταινία με τον πιο εξωφρενικό τίτλο της περσινής χρονιάς μοιάζει να διαθέτει όση πρωτοτυπία λείπει από το μεγαλύτερο μέρος της χολιγουντιανής παραγωγής.

Το «The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot» παραδίδει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του

Μόνο και μόνο για τον εξωφρενικό του τίτλο-σιδηρόδρομο, το «The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot» θα άξιζε της προσοχής μας. Πόσο μάλλον όταν αυτός περιγράφει κυριολεκτικά την υπόθεση της ταινίας, αλλά κρύβει πολλά περισσότερα.

Αν κρίνουμε από τις πρώτες –εξαιρετικά θετικές– κριτικές που ακολούθησαν την πρεμιέρα του φιλμ στο Fantasia International Film Festival, το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρόμπερτ Ντ. Κρικόφσκι δεν είναι απλώς ακόμα ένας φτηνιάρικος φόρος τιμής στο camp και exploitation σινεμά περασμένων δεκαετιών ή μια απεγνωσμένη απόπειρα δημιουργίας ενός μελλοντικού cult classic, όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει.

Διαβάστε ακόμη: «High Flying Bird»: Η πρώτη ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ για το Netflix έχει τρέιλερ

The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot 607

Μετά την εξαιρετική του ερμηνεία στο πρόσφατο «Ενα Αστέρι Γεννιέται», o παλαίμαχος Σαμ Ελιοτ υποδύεται τον χαρακτήρα του τίτλου, έναν θρυλικό βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος δολοφόνησε κάποτε τον Αδόλφο Χίτλερ, ένα μυστικό που δυστυχώς δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν και στοιχειώνει ακόμα τη ζωή του. Μια μέρα, κι ενώ έχει μετά βίας καταφέρει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του, δέχεται την επίσκεψη του FBI και της καναδικής αστυνομίας, οι οποίοι του ζητούν αυτή τη φορά να εξολοθρεύσει τον μυθικό, αλλά όπως φαίνεται ολότελα πραγματικό, Μεγαλοπόδαρο.

The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot 607

The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot 607

Κι όμως, αν πιστέψουμε τις κριτικές, το αποτέλεσμα ξεπερνά μακράν τις πιθανές προσδοκίες που δημιουργούν ο τίτλος και η παραπάνω υπόθεση, και αποδεικνύεται εν τέλει πολύ πιο σοβαρό, δραματικό, μελαγχολικό, ακόμα και ποιητικό, απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι τον πρωτοεμφανιζόμενο Κρικόφσκι έσπευσαν να συνδράμουν μερικά μυθικά ονόματα του Χόλιγουντ, από τον πάπα του ανεξάρτητου σινεμά, Τζον Σέιλς, στην παραγωγή, μέχρι τον δύο φορές βραβευμένο με Οσκαρ δημιουργό ειδικών εφέ Ντάγκλας Τράμπουλ («2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος», «Blade Runner»).

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη

The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot 607