Buzz

Ο πιο συγκινητικός τρόπος για να πείτε το «Τελευταίο Αντίο» στη Μέση Γη

στα 10

Ηχογραφημένο για τους τίτλους τέλους του «The Hobbit: The Battle of the Five Armies» το τραγούδι του Μπίλι Μπόιντ συνοψίζει σε τέσσερα συγκινητικά λεπτά το μεγάλο ταξίδι του Πίτερ Τζάκσον στη Μέση Γη.

Ο πιο συγκινητικός τρόπος για να πείτε το «Τελευταίο Αντίο» στη Μέση Γη

«Με το που τέλειωσε η ταινία, πήγα στο δωμάτιο μου και άρχισα να σημειώνω μερικές ιδέες και μαζί με τη Φραν Γουόλς και τη Φιλίππα Μπόγιενς ξεκίνησαμε να χτίζουμε το τραγούδι που νομίζαμε ότι χρειαζόταν για τους τίτλους τέλους του φιλμ. Πολλές ιδέες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο ή ανακαλύψαμε πως ο τόνος που κάθε φορά διαλέγαμε δεν ήταν ακριβώς ο σωστός. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα συνειδητοποιήσαμε πως αυτό που γράφαμε δεν θα ήταν ένα τραγούδι για να κλέισει το "The Battle of the Five Armies" αλλά ένα τραγούδι αποχαιρετισμού στη Μέση Γη.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «The Hobbit: The Battle of the Five Armies»: Το teaser είναι εδώ

Εξέχον μέλος της μεγάλης οικογένειας των έξι ταινιών της Μέσης Γης που σκηνοθέτησε ο Πίτερ Τζάκσον, διανύοντας δύο ολόκληρες δεκαετίες μέσα στο σύμπαν του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, ο Μπίλι Μπόιντ - λέγε με και Πίπιν - τραγουδάει το «The Last Goodbye» που ακούγεται στους τίτλους τέλους του τελικού κεφαλαίου του κινηματογραφικού Χόμπιτ με ακριβώς αυτή την αίσθηση στο μυαλό του: σαν ένα συγκινητικό αποχαιρετισμό σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά ταξίδια που κινηματογραφήθηκαν ποτέ.

O Μπίλι Μπόιντ - ο οποίος είχε τραγουδήσει στο «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» το «The Edge of the Night» - συνεχίζει την παράδοση των ανδρικών φωνών που ντύνουν τραγουδιστικά την τριλογία του «Xόμπιτ» (θυμηθείτε τα «Song of the Lonely Mountain» του Νιλ Φιν και το «I See Fire» του Εντ Σίραν), με το «The Last Goodbye» να αποτελεί ήδη ένα από τα φαβορί για το φετινό Οσκαρ Τραγουδιού.

Και σε κάθε περίπτωση μια πηγή συγκίνησης για όλους όσους έζησαν μαζί με τους ήρωες του Τόλκιν στη Μέση Γη.


To «The Hobbit: The Battle of the Five Armies» θα βγει στις αίθουσες του πλανήτη στις 17 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: