Buzz

Η Σαρλίζ Θερόν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ ζουν έναν έρωτα εν καιρώ πολέμου στο τρέιλερ του ανεκδιήγητου «The Last Face»

στα 10

Ο Σον Πεν σκηνοθετεί την πρώην του, Σαρλίζ Θερόν, και τον Χαβιέ Μπαρδέμ σε μια ταινία που όλοι τους θα προτιμούσαν να ξεχάσουν. Οσοι την είδαν στις Κάννες, πάντως, ακόμα προσπαθούν.

Η Σαρλίζ Θερόν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ ζουν έναν έρωτα εν καιρώ πολέμου στο τρέιλερ του ανεκδιήγητου «The Last Face»

Εννιά ολόκληρα χρόνια μετά το «Into the Wild», o Σον Πεν επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη με το «The Last Face» και τις καλύτερες προθέσεις για μια ιστορία που συνδυάζει το προσωπικό με το πολιτικό, μια ερωτική ιστορία με ένα αντιπολεμικό δράμα.

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να σώσει τη νέα, πέμπτη του σκηνοθετική απόπειρα, η οποία ανακηρύχθηκε με διαφορά η χειρότερη ταινία του φετινού Φεστιβάλ Καννών και μια από τις χειρότερες που διαγωνίστηκαν ποτέ για τον Χρυσό Φοίνικα, σε μια σπάνια στιγμή ομοφωνίας ανάμεσα στους κριτικούς, καθώς εισέπραξε μερικές από τις πιο δηλητηριώδεις κριτικές στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Σαρλίζ Θερόν - Σον Πεν στις Κάννες. Κανένα μαλλιοτράβηγμα, μόνο πολιτισμός

The Last Face 607

Η υπόθεση θέλει την επικεφαλής ενός διεθνούς οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας (Σαρλίζ Θερόν) να ερωτεύεται παράφορα έναν γιατρό (Χαβιέ Μπαρδέμ) στην υπό εμφύλιο Αφρική, ενώ γύρω τους πεθαίνουν παιδιά, καίγονται χωριά, ξεκληρίζονται οικογένειες και η φρίκη πρωτοστατεί.

Οπως γράφαμε και στην ανταπόκρισή μας από το Φεστιβάλ Καννών «ο χρόνος είναι μοιρασμένος ανάμεσα στο ερωτικό και το πολιτικό του πράγματος, αλλά εκεί αρχίζουν και σταματούν πολύ πολύ σύντομα (ήδη πριν τους τίτλους αρχής) όλα, καθώς ο Σον Πεν είναι πολύ σίγουρος ότι μπορεί να χειριστεί τις τόσο ριψοκίνδυνες ισορροπίες ενός οικοδομήματος που καταρρέει πιο ηχηρά και από την εκνευριστική μουσική του Χανς Τσίμερ κάτω από το βάρος όχι μόνο της αλαζονείας του, αλλά μάλλον και κυριότερα της ανοησίας του».

Το άτυχο πρωταγωνιστικό ζευγάρι συνοδεύουν οι Ζαν Ρενό, Αντέλ Εξαρχόπουλος και Τζάρεντ Χάρις.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ, που προδίδει ήδη το απλοϊκό, επικολυρικό και πομπώδες ύφος της ταινίας, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.


Διαβάστε ακόμη