Buzz

«The Interview»: Η πιο δημοφιλής ταινία που δεν είδε κανείς!

στα 10

Αναμενόμενο; Το «The Interview» γίνεται μία από τις ελάχιστες ταινίες που κερδίζει βαθμολογία 10 στο IMDB, με 81 ήδη χρήστες να έχουν γράψει κριτική και κερδίζει με διαφορά τον τίτλο της πιο δημοφιλούς ταινίας που δεν είδε κανείς.

«The Interview»: Η πιο δημοφιλής ταινία που δεν είδε κανείς!

Εδώ και αρκετές μέρες στο internet τριγυρίζει το screenshot της σελίδας του «The Interview» στο IMDB, τη μεγαλύτερη κινηματογραφική βάση δεδομένων στον κόσμο, όπου φαίνεται ολοκάθαρα η φήμη της πιο πολυσυζητημένης ταινίας του 2014, με στρογγυλή βαθμολογία 10, κριτικές και σχόλια θαυμασμού από θεατές που φυσικά δεν έχουν δει τι ακριβώς είναι η ταινία.

Φαινόμενο των ημερών, αλλά και μια ταινία που ανεξάρτητα από το αν είναι καλή ή κακή, έχει μείνει ήδη στην ιστορία πριν ακόμη τη δει κανείς, το «The Interview» έχει ήδη φανατικούς οπαδούς, εμπνευσμένους προφανώς από την απαγόρευσή της και την προάσπιση της «ελευθερίας της έκφρασης». Τι σημασία έχει αν οι λίγοι που είδαν την ταινία, όπως ο Ρίτσαρντ Κόρλις του TIME, λένε πως είναι μια βλακεία και ουδόλως ένα πολιτικό φιλμ, αυτό που έχει σημασία είναι πως αυτές οι δύο λέξεις («The Interview») μονοπωλούν το ενδιαφέρον του πλανήτη περισσότερο από οτιδήποτε αυτή τη στιγμή.

The Interview IMDB 607

Οσο γράφονται αυτές οι γραμμές ο τρόπος με τον οποίο θα διανεμηθεί τελικά το «The Interview» παραμένει άγνωστος (προσπάθειες μεμονωμένων κινηματογράφων αλλά και πλατφόρμων VOD - από το Crackle μέχρι το BitTorrent - έπεσαν στο κενό), παραμένει άγνωστο γιατί η ταινία δεν έχει διαρρεύσει πειρατικά (πράγμα που φυσικά θα επισύρει ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες για όσους το τολμήσουν), έχει ήδη αναρτηθεί στο internet κείμενο που αναζητά υπογραφές από αιθουσάρχες για να επιτραπεί η προβολή του, ενώ (ειδικά) ρεπουμπλικάνοι αιθουσάρχες επιμένουν να προσφέρουν αίθουσες αλλά και ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (συγγραφέας του «Game of Thrones») εξέφρασε την επιθυμία του να προβάλλει την ταινία στο σινεμά του...

Η πιο κοντινή στην πραγματικότητα απόφαση είναι ότι το «The Interview» θα βγει τελικά τα Χριστούγεννα σε επιλεγμένους κινηματογράφους και σε VOD (Video On Demand) πράγμα που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τον Σεθ Ρόγκεν και τον Τζέιμς Φράνκο!

Διαβάστε ακόμη: Κανένα «The Interview». Οι «Τρελές Σφαίρες» τα είχαν πει και κάνει όλα

H Sony επιμένει πως η προβολή του «The Interview» δεν ακυρώθηκε, αλλά αναβλήθηκε (μέσα στην εβδομάδα καταργήθηκαν και οι λογαριασμοί της ταινίας στα social media) και πως αναζητείται ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η διανομή του είτε στις αίθουσες είτε ηλεκτρονικά όπως είναι και το πιθανό στη δεδομένη κατάσταση. Ταυτόχρονα η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν απόρρητες πληροφορίες από τους λογαριασμούς της.

Την ίδια στιγμή η Βόρεια Κορέα επιμένει πως δεν έχει ανάμειξη με το ηλεκτρονικό χακάρισμα της Sony, πρότεινε στις ΗΠΑ να συνεργαστούν για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, επιμένει πως το «The Interview» είναι μια ταινία που προσβάλλει τον αρχηγό και το πολιτευμά (!) τους και FBI, Λευκός Οίκος και σύσσωμη η βιομηχανία αναμένει το κλείσιμο μιας υπόθεσης που ξεκίνησε ως ένα αστείο για να καταλήξει σε κάτι πραγματικά σοβαρό.


Διαβάστε ακόμη: