Buzz

The Impossible: πρώτες φωτογραφίες από την νέα ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Ορφανοτροφείου» επιστρέψει με μία τρομαχτική ιστορία που ... δεν είναι θρίλερ. Ή τουλάχιστον του φανταστικού. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του «Impossible», της ταινίας όπου η Ναόμι Γουότς κι ο Γιούαν ΜακΓρέγκορ έρχονται αντιμέτωποι με το καταστροφικό τσουνάμι του 2004.

The Impossible: πρώτες φωτογραφίες από την νέα ταινία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα
Oλοι μιλούν για το εκρηκτικό ταλέντο του πρωτοεμφανιζόμενου πιτσιρικά Τομ Χόλαντ

Τον γνωρίσαμε με «Το Ορφανοτροφείο», ένα καθαρόαιμο θρίλερ τρόμου που έκανε τον Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα άξιο διάδοχο του θρόνου του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Τώρα όμως ο 35χρονος Ισπανός σκηνοθέτης επιστρέφει με κάτι πιο hardcore, αλλά πολύ πιο πραγματικό από θρίλερ του φανταστικού: το «Impossible» μας τοποθετεί στο μάτι του κυκλώνα. Στην κυριολεξία - αφηγείται μία ιστορία που συμβαίνει στον τόπο και το χρόνο που ξεσπά το φονικό τσουνάμι του 2004, το οποίο σκότωσε 230.000 χιλιάδες ανθρώπους.

Για τον Μπαγιόνα όμως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ταινίες του, ανάμεσα στον «τρόμο» και τον τρόμο. «Είναι ακριβώς το ίδιο. Η φρίκη είναι ίδια. Και οι δύο ταινίες μιλούν για το πώς αντιμετωπίζεις τον πόνο, το θάνατο. Τι σημαίνει οικογένεια...»

Η εν λόγω οικογένεια της ιστορίας αποτελείται από την μητέρα Ναόμι Γουότς τον πατέρα Γιούαν μακΓκρέγκορ και τα παιδιά τους που κάνουν διακοπές σε ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης. Οταν έρχεται το τσουνάμι η μαμά με τον ένα γιο παγιδεύονται και ο πατέρας με τους υπόλοιπους ψάχνουν να τους βρουν.

«Ο τίτλος λέει αυτό που σκεφτόμασταν όλοι όταν διαβάσαμε εκείνο το πρωί τις εφημερίδες» λέει ο σκηνοθέτης. «Η πρώτη λέξη που σου ερχόταν στο μυαλό είναι 'αδύνατον!'»

Η ταινία γυρίστηκε στην μεγαλύτερη δεξαμενή νερού της Ισπανίας, αλλά και στην Ταϊλάνδη σε νοσοκομεία και ξενοδοχεία που πραγματικά αντιμετώπισαν τον εφιάλτη 7 χρόνια πριν. Επιζώντες βοήθησαν ως σύμβουλοι στο σενάριο και το γύρισμα. Η ατμόσφαιρα στο σετ ήταν ανατριχιαστική.

«Μας ευχαριστούσαν που λέγαμε την ιστορία τους» λέει ο Μπαγιόνα. «Και για να σας πω την αλήθεια, είναι μία ιστορία που πάνω από όλα με αφήνει με δάκρυα στα μάτια...»

Οσοι έχουν δει κάποιες σκηνές από το post production μιλούν για γυρίσματα που προκαλούν δέος, αλλά και έναν σεναριακό σεβασμό που καθηλώνει.

Εμείς πρέπει να περιμένουμε το 2013 για να δούμε την ταινία. Αλλά ... ανυπομονούμε!

Προς το παρόν, δύο φωτογραφίες στο gallery!