Buzz

«Are you paying attention?» O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο Αλαν Τιούρινγκ στο «The Imitation Game»

στα 10

H ανακοίνωση πως η ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ θα ανοίξει το φεστιβάλ του Λονδίνου, έφερε μαζί της τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από το φιλμ.

«Are you paying attention?» O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ο Αλαν Τιούρινγκ στο «The Imitation Game»

Με την ερμηνεία του πρωταγωνιστή του να μοιάζει ήδη φαβορί για τα βραβεία της επόμενης χρονιάς πριν ακόμη κανείς δει έστω κι ένα πλάνο από το φιλμ του Νορβηγού σκηνοθέτη που ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη το βιογραφικό βιβλίο του Αντριου Χότζις «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα», το πρώτο βρετανικό teaser και το αμερικάνικο τρέιλερ, επιβεβαιώνουν πως το buzz είναι μάλλον δικαιολογημένο.

Ο Τιούρινγ υπήρξε ιδιοφυής μαθηματικός καθηγητής της λογικής και κρυπτογράφος, πατέρας της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης. Κι εκτός των άλλων, ένας από τους ανθρώπους που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, αφού ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που αποκωδικοποιήσε την γερμανική κρυπτογραφική μηχανή Enigma μέσω της οποίας κρυπτογραφούνταν όλες οι επικοινωνίες του γερμανικού Ράιχ.

2

Η δουλειά του που υπήρξε απόρρητη δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επισήμως, αντίθετα εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας του που δεν έκρυψε ποτέ, ο Τιούρινγκ κατατρέχθηκε μετά τον πόλεμο και το 1954 αυτοκτόνησε, έχοντας όμως αφήσει ήδη πίσω του ένα έργο που αρκούσε για να κάνει το όνομά του συνώνυμο με μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές της επιστήμης των μαθηματικών και των υπολογιστών.

Ο Κάμπερμπατς μοιάζει φτιαγμένος για τον ρόλο, μια φιγούρα γοητευτική και γεμάτη μυστικά και ο Τιλντουμ του «Headhunters» χειρίζεται το υλικό -αν τουλάχιστον κρίνουμε από το τρέιλερ, όχι απλά σαν μια ακόμη βιογραφία, μα σαν μια συναρπαστική ταινία μυστηρίου, όπου το μεγαλύτερο αίνιγμα είναι ο ίδιος ο ήρωας της.

2

Εκτός από τον Κάμπερμπατς στο φιλμ πρωταγωνιστούν η Κίρα Νάιτλι, ο Μαρκ Στρονγκ κι ο Μάθιου Γκουντ κι όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ταινία που βλέπουμε πλέον, ένας τουλάχιστον βασιλιάς, ή ετοιμοθάνατος από το «Game of Thrones».

Το φιλμ θα κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του όπως ήδη γράψαμε στο Λονδίνο, το φεστιβάλ του οποίου θα ανοίξει, αλλά καθώς οι αδελφοί Γουαϊνστάιν έχουν αγοράσει το φιλμ για διανομή στην Αμερική, μην εκπλαγείτε καθόλου, αν το δείτε πριν να κάνει την παγκόσμια πρώτη του στο Τορόντο.

Δείτε πιο κάτω το βρετανικό teaser και το αμερικάνικο τρέιλερ.



Διαβάστε ακόμη: