Industry

«The Hunger Games: Catching Fire»: Η ταινία που βάζει... φωτιά στα ταμεία

στα 10

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, το δεύτερο μέρος του «The Hunger Games» ξεπέρασε το άνοιγμα της πρώτης ταινίας, κάλυψε ήδη το υπέρογκο budget του και οδεύει ολοταχώς για να γίνει μια από τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.

«The Hunger Games: Catching Fire»: Η ταινία που βάζει... φωτιά στα ταμεία

Με 161.1 εκατομμύρια δολάρια στο άνοιγμά του στην Αμερική, το δεύτερο μέρος του «The Hunger Games» (στα ελληνικά ο τίτλος του είναι «Αγώνες Πείνας: Φωτιά») έπιασε με ένα σμπάρο... τέσσερα τρυγόνια.

Αρχικά, κάλυψε ήδη τον υπέρογκο προϋπολογισμό του που αναφέρεται να άγγιξε τα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια ξεπέρασε το άνοιγμα της πρώτης ταινίας («The Hunger Games») που είχε ανοίξει το 2011 με 152.5 εκατομμύρια δολάρια.

Εκανε το καλύτερο άνοιγμα για το μήνα Νοέμβριο όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον προκάτοχό του που μέχρι σήμερα ήταν η «Νέα Σελήνη» της saga του «Twilight» (είχε συγκεντρώσει 141.1 εκατομμύρια δολάρια).

Και το σημαντικότερο, έκανε το τέταρτο καλύτερο άνοιγμα ταινίας όλων των εποχών, ξεπερνώντας ακόμη και το «The Dark Knight Rises» που κατείχε μέχρι σήμερα την τέταρτη θέση με 160.9 εκατομμύρια δολάρια. Ετσι από σήμερα το «Catching Fire» βρίσκεται στην τέταρτη θέση των καλύτερων ανοιγμάτων όλων των εποχών πίσω από τους «Avengers» (207.4 εκ. δολ.), το «Iron Man 3» (174.1 εκ. δολ.) και το τελευταίο κεφάλαιο του Χάρι Πότερ (169.2 εκ. δολ.).

2

Πέρα, όμως από τα παραπάνω ρεκόρ, το άνοιγμα του «Catching Fire» είναι το καλύτερο για την πρωταγωνίστρια του, Τζένιφερ Λόρενς αλλά και για την Lionsgate, ενώ οι αναλυτές είναι σίγουροι πως η ταινία θα μείνει στο νούμερο ένα για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, μέχρι τη στιγμή δηλαδή που θα βγει στις αίθουσες το δεύτερο μέρος του «Hobbit».

Και παγκόσμια όμως το «Catching Fire» συγκέντρωσε 146.6 εκατομμύρια δολάρια από 65 χώρες (ανάμεσά τους και η Βραζιλία και η Ρωσία και άλλες) και αναμένεται να διπλασιάσει τις εισπράξεις της πρώτης ταινίας, τόσο εντός Αμερικής όσο και στον υπόλοιπο κόσμο .

Στην Ελλάδα το «Catching Fire» θα βγει στις αίθουσες την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου από τη Spentzos Films, για να δοκιμάσει τη δυναμή του και σε ένα κοινό που δεν είχε δείξει - αδικαιολόγητα - ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρώτη ταινία. Αλλά που ίσως τώρα είναι καιρός να μάθει τι εστί... «Αγώνες Πείνας».

Διαβάστε ακόμη: