Buzz

Η ελληνική συμπαραγωγή «The Gulf», στην Εβδομάδα Κριτικής του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας 2017

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Εμρέ Γιεκσάν, διαγωνίζεται για το Χρυσό Λιοντάρι καλύτερης πρώτης ταινίας Lion of the Future.

Flix Team
Η ελληνική συμπαραγωγή «The Gulf», στην Εβδομάδα Κριτικής του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας 2017

Το «The Gulf» είναι μα ταινία επιστροφής στη γενέτειρα, ένα ταξίδι στη συγχρονη Σμύρνη μέσα από τις περιπέτειες του ήρωα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης του.

Ο Σελίμ γύρω στα τριάντα και πρόσφατα χωρισμένος, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι στη Σμύρνη. Ενώ οι αναμνήσεις από τη νιότη του επανέρχονται δυναμικά, ένα ατύχημα στον κόλπο έχει βαθιές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή της πόλης. Έτσι, σιγά-σιγά ο Σελίμ, ανακαλύπτει μια παράλληλη, άγνωστη έως τότε σ’εκείνον, ζωή στη Σμύρνη.

the gulf 607

Ο σκηνοθέτης Εμρέ Γιεκσάν, σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη και τη Σορβόνη, και δούλεψε ως παραγωγός σε ταινίες όπως το «Do Not Forget Me Istanbul» και» «Come to My Voice». Το «The Gulf» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους της οποίας το σενάριο υπογράφει ο ίδιος και ο γνωστός συγγραφέας Αχμέντ Μπουκέ.

Δείτε ακόμη: Ο Γιώργος Ζώης στην κριτική επιτροπή «Lion of The Future» του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας

Το «The Gulf» είναι μια συμπαραγωγή Τουρκίας (Ανα Μαρία Ασλάνογλου, istos film / Σ. Ασλί Φιλίζ- Bir Film), Γερμανίας (Ντερκ Ενγκελχαρντ /Kundschafter Filmproduktion) και Ελλάδας (Μαρία Δρανδάκη / Homemade Films).

Την παραγωγή στηρίζουν το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκίας και η Γενική Διεύθυνση Κινηματογράφου, το World Cinema Fund του Φεστιβάλ Βερολίνου, το Ελβετικό Ταμείο Visions Sud Est, και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ο Κόλπος συμμετείχε στο στάδιο της ανάπτυξης στην πλατφόρμα συμπαραγωγών του Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης Meetings on the Bridge, στο σεμινάριο ανάπτυξης EKRAN του Wajda Film School και στα Work-In-Progress του Φεστιβάλ Les Arcs.

Δείτε ακόμη: