Buzz

Το reunion του «Νονού» μάγεψε το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

στα 10

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και οι πρωταγωνιστές του «Νονού» ξανασυναντήθηκαν σε μια επική επανασύνδεση αντάξια του κινηματογραφικού του αριστουργήματος.

Το reunion του «Νονού» μάγεψε το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ούτε μία ούτε δύο αλλά εννιά ώρες κράτησε συνολικά η ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε χτες το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα με αφορμή την επέτειο των 45 χρόνων από το θρυλικό αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα – και δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο ιδανικός τρόπος για να κλείσει το φετινό φεστιβάλ.

Επειτα από την προβολή σε αποκατεστημένες κόπιες του «Νονού» και του «Νονού, μέρος 2ο» στο Radio City Music Hall, ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα και μέλη από το καστ των δύο ταινιών συναντήθηκαν σε ένα πάνελ για μια αποκαλυπτική συζήτηση που κράτησε 80 περίπου λεπτά, πάνω στη δημιουργία των δύο κλασικών ταινιών.

Διαβάστε ακόμη: O «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου κερδίζει το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

The Godfather reunion 607

Με τον σκηνοθέτη Τέιλορ Χάκφορντ να συντονίζει τη συζήτηση, ο Κόπολα και οι ηθοποιοί Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Νταϊάν Κίτον, Τζέιμς Κάαν και Τάλια Σάιρ αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο μυθιστόρημα του Μάριο Πούτσο που ενέπνευσε τις ταινίες, στα δοκιμαστικά που τους εξασφάλισαν τους ρόλους τους και φυσικά στη συνεργασία τους με τον Μάρλον Μπράντο.

Κυρίως, όμως, αναφέρθηκαν στις μυριάδες δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη δημιουργία της ταινίας, και πρωτίστως στις συγκρούσεις με το στούντιο της Paramount που το μόνο που επιθυμούσε αρχικά ήταν μια αρπαχτή βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα, αμφισβητώντας τον σκηνοθέτη και τις αποφάσεις του σε κάθε του βήμα.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

The Godfather 607

Αν θέλετε να ανακαλύψετε κι εσείς μερικά από τα μυστικά της ταινίας που έγραψε κινηματογραφική ιστορία, ευτυχώς το φεστιβάλ δημοσίευσε ολόκληρο το βίντεο αυτής της ανεκτίμητης συζήτησης, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

The Godfather 607