Buzz

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ παίρνει τ' όπλο του: Τρέιλερ για το «The Free State of Jones»

στα 10

Με προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου το Μάιο του 2016, το «The Free State of Jones» βρίσκει τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ στα χαρακώματα του αμερικανικού εμφυλίου...

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ παίρνει τ' όπλο του: Τρέιλερ για το «The Free State of Jones»

Το «The Free State of Jones» εκτυλίσσεται στη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου κι αφηγείται την ιστορία ενός τολμηρού αγρότη στον Νότο, του Νιουτ Νάιτ και της απίστευτης ένοπλης επανάστασής του ενάντια στην Ομοσπονδία. Συνασπιζόμενος με άλλους αγρότες και με τη βοήθεια των σκλάβων της περιοχής, ο Νάιτ διοργάνωσε μια εξέγερση που οδήγησε στο ν' αποσχιστεί η Επαρχία του Τζόουνς στον Μισισιπή από την Ομοσπονδία, δημιουργώντας την Ελεύθερη Πολιτεία του Τζόουνς. Ο γάμος του με την απελεύθερη Ρέιτσελ και η επακόλουθη ίδρυση μιας διαφυλετικής κοινότητας ήταν κάτι το μοναδικό στα χρόνια που ακολούθησαν τον Εμφύλιο - και αρκετά μετά, φυσικά. Ο Νάιτ συνέχισε τους αγώνες του και στην εποχή της Αναδόμησης, αποκτώντας έτσι θρυλικές διαστάσεις ως μια καθοριστική, αν κι αμφιλεγόμενη, ενσάρκωση της αντίστασης για πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: H νέα, τρομακτική μεταμόρφωση του ΜάθιουΜακΚόναχεϊ χτυπάει φλέβα... χρυσού!

The Free State of Jones 607

The Free State of Jones 607

Την ταινία σκηνοθετεί ο Γκάρι Ρος (των «Hunger Games», του «Pleasantville» και του «Seasbiscuit»), μαζί με τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ πρωταγωνιστούν η Γκούγκου Μπάτα-Ρο του «Belle», η Κέρι Ράσελ, Μαχερσάλα Αλι και το πρώτο τρέιλερ της ταινίας προδίδει ένα στιβαρό πολεμικό δράμα εποχής με σύνθημα την... ελευθερία.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:

The Free State of Jones 607