Buzz

«The Forest in Me»: Ενα ελληνικής συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ για μια γυναίκα μόνη στη Σιβηρία, χρειάζεται τη βοήθειά σας

στα 10

Το φιλμ της Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ με παραγωγό τον Βασίλη Χρυσανθόπουλο ετοιμάζεται για γυρίσματα σε μια από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του κόσμου. Αξίζει να γίνετε κομμάτι αυτού του απίθανου κινηματογραφικού ταξιδιού.

«The Forest in Me»: Ενα ελληνικής συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ για μια γυναίκα μόνη στη Σιβηρία, χρειάζεται τη βοήθειά σας

Φανταστείτε μια καλύβα στην μέση του πουθενά, στην γαλήνια ερημιά της Σιβηρίας, 3,700 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα. Η Αγκάφια Λίκοβα γεννήθηκε στις παρυφές ενός αχανούς δάσους κι έζησε εκεί όλη της την ζωή με την μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια της. Μέχρι την ηλικία των 40 χρόνων της, δεν συνάντησε κανέναν άλλον άνθρωπο εκτός από αυτούς, κι εδώ και 25 χρόνια όταν το τελευταίο μέλος της οικογενείας της πέθανε, η 70χρονη γυναίκα ζει στο ίδιο σπίτι, μόνη, μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό, αφού δεν μπόρεσε ποτέ να ενσωματωθεί σε αυτόν

Η ιστορία της, η ζωή της εκεί, η απόλυτη μοναξιά της, η σχέση της με την φύση, προκαλούν δέος ακόμη και στην σκέψη και δίχως άλλο σε προκαλούν να αναρωτηθείς για την πραγματικότητά και την καθημερινότητα της, για τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο και την ίδια την ύπαρξή της αυτή η γυναίκα.

01

Η βρετανίδα Ρεμπέκα Ε. Μάρσαλ, μια σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ τα μικρού μήκους φιλμ της οποίας έχουν προβληθεί σε μια σειρά από φεστιβάλ όπως αυτό του Λοκάρνο, είδε στην ιστορία της Αγκάφια, μια ευκαιρία για ένα φιλμ που δεν καταγράφει απλά μια ξεχωριστή ζωή, αλλά στοχάζεται πάνω στην ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και φύση, πάνω στην μοναξιά και την επιβίωση.

Η ζωή της ηρωίδας της μοιάζει τόσο πολύ μακριά από την δικιά μας, μα όπως λέει η ίδια η Μάρσαλ, η οποία από την ηλικία των 11 ετών κατέγραφε σε ημερολόγια και κινηματογραφημένες εικόνες κομμάτια της ζωής της «η Αγκάφια μοιάζει να είναι μια γυναίκα εντελώς διαφορετική από μένα, αλλά ίσως αυτή η σκέψη ίσως δεν είναι αληθινή: Μόνη στην Τάιγκα της Σιβηρίας, αυτή η γυναίκα ζωγραφίζει κι εκείνη εικόνες από ζώα, από τον τόπο που ζει κι ανθρώπους που γνώρισε στη ζωή της».

01

Το «The Forest in Me» ετοιμάζεται να ξεκινήσει την διαδικασία της παραγωγής του, με τον Βασίλη Χρυσανθόπουλο της plays2place productions (υπεύθυνο για την παραγωγή του «Miss Violence» ανάμεσα σε άλλα projects), στην θέση του παραγωγού και την Νικόλ Στοτ από τη Βρετανική Passion Picture μια εταιρία που μας έχει δώσει εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, όπως το «The Imposter» ή το «Searching for Sugar Man» ως executive producer.

Ανάμεσα στους συνεργάτες του φιλμ, ο Τάιμον Νταγκ, ένας εξαιρετικός μουσικός που έχει συνεργαστεί με ανθρώπους όπως ο Τζο Στράμερ, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ή ο Τζίμι Πέιτζ θα γράψει την μουσική και η σπουδαία animator Ανα Κάρο, της οποίας το τελευταίο μικρού μήκους «The Magnificent Lion Boy» είχε προβληθεί στις Κάννες, θα σχεδιάσει με κάρβουνο, κομμάτια του φιλμ υπέροχες στιγμές κινουμένων σχεδίων.

01

Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο μεταξύ του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου του 2015, η ομάδα του φιλμ πρέπει να κάνει ένα τελικό ταξίδι για να κινηματογραφήσουν την Αγκάφια στην καθημερινότητά της για μια εβδομάδα, συλλέγοντας υλικό που θα βοηθήσει το project να αποκτήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα και να ολοκληρώσει τον κύκλο της χρηματοδότησής του.

01

Και γι αυτό χρειάζεται την βοήθειά σας, μέσω της καμπάνιας που οι παραγωγοί του έχουν ξεκινήσει στο indiegogo και που για την ενίσχυσή σας, σας ανταμείβει όχι απλά με ένα μεγάλο ευχαριστώ, μα και με μια σειρά από άλλες πιο χειροπιαστές παροχές. Η μεγαλύτερη από αυτές, πιθανότατα δεν είναι άλλη από το γεγονός πως αυτή η ταινία θα αφηγηθεί σε βάθος και με καθαρότητα την ιστορία και την εμπειρία αυτής της γυναίκας, οπότε αν νιώθετε ότι κάτι τέτοιο σας ενδιαφέρει ή αξίζει την υποστήριξή σας, επισκεφθείτε την σελίδα χρηματοδότησης του project και επενδύστε άμεσα.

Δείτε πιο κάτω ένα βίντεο που παρουσιάζει το project, την σκηνοθέτη, αλλά και την ηρωίδα του «The Forest in Me».

The Forest In Me - Fundraising Video from Rebecca E Marshall on Vimeo.