Buzz

«The Fault in our Stars»: Μια ρομαντική κομεντί για τον καρκίνο;

στα 10

Ακούγεται σαν το απόλυτο οξύμωρο, αλλά το φιλμ του Τζος Μπουν, βασισμένο σε ένα δακρύβρεχτο best seller, θέλει (μάλλον) να γίνει ακριβώς αυτό.

«The Fault in our Stars»: Μια ρομαντική κομεντί για τον καρκίνο;

To ομώνυμο βιβλίο του Τζον Γκριν (κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο «Το Λάθος Αστέρι» από τις εκδόσεις Λιβάνη) υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα best seller των τελευταίων χρόνων στην πολυπληθή αρένα της μετά-εφηβικής λογοτεχνίας.

Η ιστορία της συνάντησης δυο εφήβων που πάσχουν από καρκίνο της Χέιζελ και του Ογκάστους, θα δώσει και στους δυο την ευκαιρία να ξεχάσουν αυτό που μέχρι σήμερα αποτελούσε το κέντρο της ύπαρξής τους, την ασθένεια και να ανακαλύψουν μια αδελφή ψυχή και τον έρωτα. Και μαζί θα δοκιμάσουν να ανακαλύψουν τι συνέβη στην ηρωίδα του αγαπημένου βιβλίου της Χέιζελ, ταξιδεύοντας στο Αμστερνταμ για να συναντήσουν τον συγγραφέα του.

Το βιβλίο έχει αποσπάσματα όπως αυτό «είμαι ερωτευμένος μαζί σου και δε με ενδιαφέρει να στερήσω από τον εαυτό μου την απλή απόλαυση του να λέω αλήθειες. Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, και το ξέρω πως ο έρωτας είναι απλώς μια κραυγή στο κενό, πως η λήθη είναι αναπόφευκτη και πως είμαστε όλοι καταδικασμένοι, και θα έρθει η μέρα που ο κόπος μας θα γίνει ξανά σκόνη, ξέρω πως ο ήλιος θα καταπιεί τη μόνη γη που θα αποκτήσουμε, κι είμαι ερωτευμένος μαζί σου» και η ταινία μοιάζει να κινείται στο ίδιο πνεύμα.

Το σενάριο είναι γραμμένο από τους Μάικλ Γουέμπερ και Σκοτ Νιουστάντερ («500 Days of Summer», «The Spectacular Now») πράγμα που αφήνει ελπίδες για μια ενδιαφέρουσα μεταφορά, ενώ πρωταγωνιστούν η Σεϊλίν Γούντλεϊ σε έναν ακόμη ενδιαφέροντα ρόλο στο πλευρό αυτών στα «Divergent» και «White Bird In A Blizzard» και ο Ανσελ Ελγκορτ, με τον οποίο παίζουν μαζί και στο «Divergent».

Σκηνοθετεί ο Τζος Μπουν του μάλλον αδιάφορου «Ολα για τον Ερωτα» κι αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ.