Buzz

To ρωμαϊκό έπος που δεν γύρισε ποτέ ο 11χρονος Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Οταν ήταν 11 ετών, ο Μάρτιν Σκορσέζε ήθελε να κάνει μια ταινία για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σχεδιάσε τα storyboards μόνος του και διάλεξε καστ. Μόνο που η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ!

To ρωμαϊκό έπος που δεν γύρισε ποτέ ο 11χρονος Μάρτιν Σκορσέζε

Πορωμένος με το σινεμά από παιδί, ο Μάρτιν Σκορσέζε σχεδιάζε ταινίες που δεν έγιναν ποτέ. Οπως το «Τhe Eternal City» που θα ξαναδιάβαζε από την αρχή - και με τον πιο επικό τρόπο - την ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Στην «μυθοπλαστική ανάπλαση της βασιλείας στην Αρχαία Ρώμη», όπως περιέγραφε ο ίδιος το φιλόδοξο έργο του, ο Σκορσέζε είχε διαλέξει για ιδανικούς πρωταγωνιστές τους Μάρλον Μπράντο, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Βιρτζίνια Μάγιο και Αλεκ Γκίνες και είχε σχεδιάσει μια σειρά από storyboards που θα αποτελούσαν βάση για το σκηνοθετικό του όραμα.

Η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ, ο Σκορσέζε θα αργούσε ακόμη μερικά χρόνια μέχρι να σταθεί πίσω από την κάμερα, δεν γυρίσε τελικά ποτέ μια ταινία για την Αρχαία Ρώμη, αλλά τα πειστήρια του 11χρονου ταλέντου του κυκλοφορούν ελεύθερα, αποδεικνύοντας πως εκτός από οραματιστής, ο νεαρός Ιταλοαμερικάνος υπήρξε πριν απ' όλα ένας μεθοδικός δημιουργός.

Δείτε παρακάτω τα storyboards για το «The Eternal City» με την ένδειξη «Directed and Produced by Martin Scorsese»:

2

Διαβάστε ακόμη: