Buzz

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο «Ανθρωπος Ελέφαντας» που συγκινεί το Broadway

στα 10

O Μπράντλεϊ Κούπερ βάζει δύσκολα στον εαυτό του, υποδυόμενος τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα παράσταση του «Ανθρώπου Ελέφαντα». Και τα καταφέρνει μια χαρά...

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο «Ανθρωπος Ελέφαντας» που συγκινεί το Broadway

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπράντλεϊ Κούπερ παίζει τον «Ανθρωπο Ελέφαντα», έτσι όπως τον έγραψε ως θεατρικό έργο το 1977 o Εντουαρντ Πόμερανς.

Παιδί ακόμη στη Φιλαδέλφεια, ο Κούπερ θυμάται τον εαυτό του να συγκλονίζεται βλέποντας τον «Ανθρώπο Ελέφαντα» του Ντέιβιντ Λιντς σε VHS σε ηλικία 12 ετών. Η απόφαση του να γίνει ηθοποιός υπήρξε ακαριαία: «Κυριέυτηκα από τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες και λύγισα από τη δοκιμασία αυτού του ανθρώπου». Χρόνια μετά, ο Κούπερ, απόφοιτος του Actors Studio, ανακάλυψε το έργο του Εντουαρντ Πόμερανς, το μελέτησε φτιάχνοντας μέχρι και καταλόγους με τις ασθένειες του ήρωα Μέρικ, ταξίδεψε μέχρι και στο Λονδίνο για να περπατήσει στους διαδρόμους του νοσοκομείου όπου έζησε τα τελευταία του χρόνια και το παρουσίασε ως μέρος της μεταπτυχιακής του εργασίας. «Φυσικά και η ερμηνεία μου χωρούσε βελτιώσεις... Η εμπειρία, όμως, ήταν καθαρτική. Θυμάμαι τον πατέρα μου να με αγκαλιάζει μετά το τέλος της παράστασης και να μου λέει "Διάλεξες το σωστό επάγγελμα". Δεν υπήρξε ποτέ τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή μου.»

Διαβάστε ακόμη: Inside Actors' Studio: ο δευτεροετής Μπράντλεϊ Κούπερ έχει μία ερώτηση για τον Σον Πεν!

Χρόνια μετά ο Μπράντλεϊ Κούπερ, δύο φορές υποψήφιος για Οσκαρ ηθοποιός και ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, βελτιώνει την ερμηνεία του στην παράσταση του «Ανθρώπου Ελέφαντα» που παίζεται αυτήν την εποχή στο Μπρόντγουεϊ, έχοντας στο πλευρό του την Πατρίσια Κλάρκσον και τον Αλεσάντο Νιβόλα, κερδίζοντας κριτικούς και κοινό.

«Ξεκινάς με το να παρακολουθείς έναν κανονικό άντρα - εμένα - να γίνεται ένα φρικιό και από εκείνη τη στιγμή που έχεις παραδεχτεί την ψευδαίσθηση, αρχίζεις σταδιακά να τον βλέπεις σαν έναν κανονικό άνθρωπο ξανά κάτω από το παραμορφωμένο δέρμα του. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι και ο θεατής καλείται να κάμψει τη δυσπιστία του και να ταυτιστεί μαζί του. Υπάρχει κάτι στο πνεύμα αυτού του ανθρώπου που κάνει τους ανθρώπους να επικοινωνούν μαζί του και έτσι συνέβη και με εμένα, με έναν ουσιαστικό βαθύ τρόπο», δηλώνει ο Κούπερ.

Αν πιστέψουμε τις κριτικές για το έργο, ο Κούπερ συναγωνίζεται στα ίσα τους προκάτοχούς του - τον Τζον Χερτ στο φιλμ του Ντέιβιντ Λιντς (που όμως δεν έχει καμία σχέση με το θεατρικό έργο) και κυρίως τον Ντέιβιντ Σκόφιλντ που τον έπαιξε πρώτη φορά στο θέατρο, τον Μαρκ Χάμιλ αλλά και τον Ντέιβιντ Μπόουι που στιγμάτισε το ρόλο σε μια από τις πιο αξέχαστες παραστάσεις του «Ανθρώπου Ελέφαντα» τη σεζόν 1980-1981.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την παράσταση που θα παίζεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στο Booth Theatre του Μπρόντγουεϊ:

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway 607

Elephant Man Broadway Poster

Διαβάστε ακόμη: